Aquests són els metalls pesants més verinosos

Alguns d’aquests metalls són micronutrients, però d’altres són terriblement mortífers

Aquests són els metalls pesants més verinosos
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Des de temps immemorials l’enverinament ha sigut un mètode utilitzat per desfer-se de tota mena d’adversaris. I no poques vegades s’han fet servir els denominats ‘metalls pesants’ per acabar amb l’enemic. Es denominen així metalls que tenen una densitat relativament alta, o un nombre o pes atòmics alts, com el mercuri, l’arsènic, el crom, el tal·li, l’hafni, el coure, la plata, l’or i el plom.

Alguns d’aquests metalls són micronutrients, elements indispensables per a la vida que el nostre cos utilitza en quantitats minúscules per funcionar correctament. Però d’altres són terriblement verinosos per a l’ésser humà perquè són absorbits pels teixits suaus del cos, especialment el mercuri, el plom, el cadmi i l’arsènic, tot i que també d’altres com el beril·li, l’antimoni, el tal·li, el crom i el níquel.

Són precisament dos metalls pesants en altes dosis els que han aparegut al cos de la dona presumptament assassinada per l’actor Luis Lorenzo i la seva dona, Arancha.

Notícies relacionades

Avicena, metge persa del segle XI, recomanava el plom per tractar la diarrea, i fins i tot actualment molts productes de la pseudomedicina aiurvèdica de l’Índia contenen quantitats de plom tals que són causa de greus problemes entre els seus adeptes.

El mercuri, tant en la seva forma elemental (com a metall líquid) o com algun dels seus compostos, ha sigut utilitzat àmpliament per enverinar. El més curiós de l’arsènic és que se sap des de fa temps de la seva toxicitat, però se suposava que només ho era si s’ingeria. Van ser necessaris molts casos d’enverinament per demostrar que el seu contacte amb la pell així com la inhalació de les seves partícules eren igualment atroços.

Temes:

Assassinats