Accident ferroviari

Un maquinista de Ferrocarrils mor en un xoc de trens a Sant Boi

El tercer vagó d’un tren de mercaderies ha descarrilat i s’ha acabat incrustant contra el tren de passatgers de la línia Barcelona-Igualada

El balanç final és d’una víctima mortal i nou persones ferides, cap de gravetat

Un maquinista de Ferrocarrils mor en un xoc de trens a Sant Boi

Manu Mitru

2
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El tercer vagó d’un tren de mercaderies ha descarrilat al seu pas per la població de Sant Boi de Llobregat, molt a prop de l’estació. La seva massa metàl·lica ha envaït l’espai de la línia per la qual en aquell instant circulava un tren de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) en sentit contrari. El vagó s’ha incrustat violentament contra la cabina del tren de passatgers. El maquinista, un home que hi treballava des del 2019, ha mort a causa de l’accident. 

Nou passatgers han resultat també ferits a causa del sinistre. Cap de gravetat, tot i que l’estat de dos d’ells preocupa més que el de la resta. En aquest tren hi viatjaven unes 80 persones. Es tracta d’un servei al qual recorre molta gent, ja que aquesta línia connecta Barcelona amb Igualada, cosa que significa que trasllada el Baix Llobregat, i poblacions com l’Hospitalet de Llobregat, Sant Boi de Llobregat i Cornellà de Llobregat, totes les persones que viuen en aquesta pobladíssima comarca però treballen a la capital catalana. A l’hora de la col·lisió, les sis de la tarda, els trens van plens de passatgers. 

L’accident ha obligat a interrompre el servei en aquesta línia durant hores. I aquesta nit el tram entre Cornellà i la Colònia Güell continuarà completament tancat. Un servei d’autocars omple aquest buit transportant els viatgers entre aquestes dues poblacions. 

Retirada complicada

La comitiva judicial ha aixecat el cadàver del maquinista cap a les nou del vespre. Només llavors s’ha començat a pensar en la retirada dels trens, que no serà fàcil. Després es procedirà a revisar l’estat de la instal·lació abans de reobrir el servei. 

El vicepresident de la Generalitat, Jordi Puigneró, ha donat el condol a la família del maquinista i als treballadors de Ferrocarrils, i ha explicat que els esforços se centraran ara a investigar per què ha descarrilat aquest vagó del tren de mercaderies que transportava potassa.

«Sortir disparats»

Diversos passatgers que viatjaven al tren han explicat a l’agència ACN que en el moment de l’impacte han «sortit disparats» cap endavant, però que ningú ha patit cap lesió de gravetat. Poc després del sinistre, els Mossos i els Bombers els han evacuat pel lateral del tren i, en general, tothom n’ha sorttit pel seu propi peu. Segons una passatgera, l’evacuació s’ha realitzat en menys de mitja hora i, una vegada fora del tren, els membres del SEM han fet una primera elecció per atendre les persones que necessitaven atenció mèdica.

Notícies relacionades

Un altre passatger ha mostrat el seu enuig amb la gestió posterior als fets: «Hi ha hagut molta policia i poques explicacions», ha lamentat aquest viatger. Per als passatgers que s’han quedat aturats a Sant Boi i que volien seguir el trajecte cap a casa seva, FGC ha habilitat dos autobusos que anaven fins a les següents estacions de la línia: la Colònia Güell, en direcció Igualada, i Cornellà-Riera, en direcció a Barcelona.

Cap a un quart de nou, gairebé dues hores després de l’accident, han sortit els últims autobusos que portaven la gent. Entre els passatgers que anaven al tren hi havia resignació pels fets.

Temes:

Trens