Moment de tensió

Avortat un vol entre Israel i Turquia després que els passatgers rebessin fotos d’un accident aeri

  • Van rebre als seus telèfons una imatge corresponent a un accident ocorregut el 2009 als Països Baixos, presumptament enviada per algú de la zona per wifi o Bluetooth

Passatgers a l’aeroport de Ben Gurion, ahir. 

Passatgers a l’aeroport de Ben Gurion, ahir.  / SIEGFRIED MODOLA (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Un vol que es disposava a enlairar-se des del principal aeroport d’Israel rumb a Turquia ha sigut avortat a última hora després que els passatgers rebessin als seus telèfons mòbils imatges d’un accident aeri, en un succés que les autoritats ja investiguen.

L’avió, de la companyia turca Anadolu Jet –filial de Turkish Airlines–, tenia ja tots els seus passatgers a bord, uns 160, quan aquests van començar a rebre als seus telèfons una imatge corresponent a un accident ocorregut el 2009 als Països Baixos, presumptament enviada per algú de la zona per wifi o Bluetooth.

Notícies relacionades

L’Autoritat Aeroportuària d’Israel ha explicat que, després d’aquest incident, tots els passatgers van tornar a la terminal i el personal va procedir a revisar els seus equipatges. A més, ha lloat la «gran responsabilitat» del pilot per la seva decisió de paralitzar l’enlairament, segons el diari ‘Yedioth Ahronoth’.

L’Aeroport de Ben Gurion, a prop de Tel Aviv, ja va ser escenari fa tot just unes setmanes d’un altre moment de tensió quan els serveis de seguretat van detectar un artefacte explosiu a l’equipatge d’una família nord-americana que suposadament pretenia emportar-se’l com a record.