És metge de professió

La fiscalia investiga si la monja Teresa Forcades va receptar substàncies il·legals

El Col·legi de Metges de Barcelona va alertar de «fets delictius» en l’exercici professional de la religiosa, que nega les acusacions

La fiscalia investiga si la monja Teresa Forcades va receptar substàncies il·legals

ACN

1
Es llegeix en minuts
Valentina Raffio
Valentina Raffio

Periodista.

Especialista en ciència, salut i medi ambient.

Ubicada/t a Barcelona.

ver +

La fiscalia investiga la monja i metge Teresa Forcades per un presumpte delicte contra la salut pública. En concret, els Mossos d’Esquadra indaguen per ordre del ministeri públic si va receptar substàncies il·legals i falsos remeis a pacients que tenen càncer i altres malalties greus, que a més van abandonar els tractaments validats per la ciència.

La Fiscalia de Manresa va obrir les diligències després de rebre una comunicació del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona de Barcelona (COMB), que alertava de «fets presumptament delictius» en l’exercici professional de Forcades, ha publicat aquest divendres el diari ‘El País’.

La religiosa s’ha posicionat en nombroses ocasions en l’òrbita dels divulgadors de pseudociències. El 2018, va defensar públicament l’ús del «suplement mineral miraculós» (MMS), una solució de clorit de sodi a la qual alguns gurus, com el controvertit agricultor Josep Pàmies, atribueixen propietats curatives contra la malària, l’Ebola, el càncer, l’autisme i altres malalties. En aquest sentit, Sanitat ja va denunciar aquest «remei» davant la fiscalia.

La monja acusa el col·legi de metges

Forcades va tornar a enclaustrar-se al monestir de Sant Benet de Montserrat el 2018, després de dedicar-se tres anys a l’activisme per la independència de Catalunya. No obstant, nega «categòricament» les acusacions a ‘El País’.

Notícies relacionades

En un qüestionari que ha respost parcialment, segons precisa el diari, la monja assegura que no ha rebut «cap denúncia ni comunicació» de la fiscalia i refusa haver «infringit qualsevol norma deontològica».

«Des del 2018, el Col·legi Oficial de Metges de Barcelona està intentant de manera activa i constant coartar la meva llibertat d’expressió sense cap base ni evidència científica», critica la monja, que es reserva «accions judicials» contra qui li atribueixi «informacions falses».