Arrestat dimarts

El jutge deixa en llibertat amb càrrecs el regidor de Valls detingut per abusos sexuals a un menor d’edat

Marc Ayala (Junts), que ha dimitit després d’haver passat a disposició judicial, hauria mantingut una relació amb un noi de 13 anys

El jutge deixa en llibertat amb càrrecs el regidor de Valls detingut per abusos sexuals a un menor d’edat

AJUNTAMENT DE VALLS

1
Es llegeix en minuts
EFE

El titular del Jutjat d’instrucció número 2 de Valls (Tarragona) ha deixat en llibertat amb càrrecs el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Valls (Tarragona), Marc Ayala, acusat d’un delicte d’abús sexual a un menor de 16 anys, segons fonts judicials.

Els Mossos d’Esquadra van detenir ahir a la nit el regidor, que ha passat la nit als calabossos de la comissaria i s’ha acollit al seu dret a no declarar davant el jutge de guàrdia, que l’ha deixat en llibertat amb el càrrec d’abús a menor de 16 anys. Ayala ha anunciat que dimiteix dels seus càrrecs al consistori, a través d’un comunicat dels seus advocats.

Els fets denunciats es remunten al 2015, quan el detingut tenia 27 anys, encara no era regidor –va entrar aquell mateix any a les llistes de Junts x Valls– i, presumptament, va mantenir relacions amb un noi de 13 anys.

Fins a tres presumptes víctimes

Segons el diari ‘Ara’, també hauria abusat d’un altre de menor, en aquest cas, de 14 anys, que va conèixer a través del Pessebre Vivent que es va celebrar a Valls i a qui va comminar a «no dir res», segons declaracions de la víctima a aquest mitjà.

A més, segons la mateixa font, hi hauria una tercera víctima, que va rondar quan tenia 15 anys i amb qui va mantenir relacions «consentides» quan el noi va complir els 16.

Ayala, del grup municipal de Junts, és el quart tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Valls i és el responsable de l’àrea de Cultura, Educació i Oci. A més, té també un escó a la Diputació de Tarragona.

Notícies relacionades

Per la seva banda, l’Ajuntament de Valls ha cancel·lat totes les conferències de premsa previstes per a aquest dimecres i, segons fonts municipals, esperen tenir més detalls del cas abans de valorar-lo, mentre recorden la presumpció d’innocència.

Dimissió

A última hora d’aquest dimecres, Ayala va fer arribar un comunicat del seu despatx d’advocats en què anunciava la seva renúncia als càrrecs que ostenta a l’Ajuntament de Valls «amb l’objectiu primer de no perjudicar, en cap cas, ni la institució ni el projecte polític del qual participo». El fins ara regidor ha defensat la seva innocència dels abusos que se li imputen.