Prova popular

Així és el nou recorregut de la Cursa d’El Corte Inglés pels carrers de Barcelona

  • Després de l’aturada de dos anys, el canvi del traçat és la novetat d’aquesta edició, que discorrerà el pròxim 24 d’abril entre El Corte Inglés de la Diagonal i el de la plaça de Catalunya.

  • Aquest any la Cursa col·labora amb Aura Fundació, associació que treballa per la integració social i laboral de persones amb discapacitat intel·lectual.

Així és el nou recorregut de la Cursa d’El Corte Inglés pels carrers de Barcelona
2
Es llegeix en minuts

Després de dos anys d’aturada, el 24 d’abril a les nou del matí, Barcelona tornarà a omplir-se de corredors per acollir la 42a edició de la Cursa d’El Corte Inglés, la cursa popular més multitudinària de la ciutat. En aquesta nova edició destaca el canvi de recorregut, que per primera vegada començarà a la Diagonal, concretament a l’emplaçament dels grans magatzems, en lloc del passeig de Gràcia. El recorregut, aquest any de 10 km, destaca per ser més ràpid i més còmode (al no pujar a Montjuüc) i passar per vies més amples a més de ser un traçat més atractiu, ja que passa per les principals artèries de la ciutat, com són la Diagonal, passeig de Gràcia, Aragó i Gran Via, finalitzant a la plaça de Catalunya. «La tornada de la Cursa és una magnifica notícia tant per als corredors com per a nosaltres. A més el recorregut que presentem aquest any és més fàcil, segur i ampli que altres anys, i aquesta és la seva principal novetat», ha comentat Eva Franques, responsable de comunicació d’El Corte Inglés.

Quan falta més d’un mes per a la carrera ja s’hi han inscrit més de 3.500 persones i es preveu que aquest any torni a ser la carrera més multitudinària de Catalunya. Les inscripcions, que aquest any seran online, es podran fer des de la pàgina web oficial de la cursa fins al 17 d’abril i la recollida de dorsals es realitzarà als centres d’El Corte Inglés de plaça Catalunya i de la Diagonal fins al 20 d’abril per a tots els participants i el 21 i 22 d’abril per als corredors amb xip.

Cursa per la inclusió

En aquesta edició, la Cursa col·labora amb la fundació Aura, una entitat que treballa per la inclusió social i laboral de persones amb discapacitat intel·lectual. «És una gran il·lusió participar amb El Corte Inglés perquè és una de les primeres empreses que va acollir el nostre projecte», ha explicat en la presentació Glòria Canals, presidenta d’Aura Fundació.

Notícies relacionades

Per col·laborar amb la fundació es posaran a la venda el dia de la cursa mitjons d’esport que tenen una particularitat. En lloc de ser un parell, seran tres mitjons els que venen per paquet, iniciativa que asseguren, promou la idea que el diferent també és normal. A més els mitjons són de color blau i groc, colors que s’utilitzen per commemorar les persones amb síndrome de Down. «La idea de portar mitjons desparellats és per demostrar que el diferent també és normal. Els mitjons que es posaran a la venda són parells de tres amb tres línies, però cada un diferent. Amb això fem referència als tres cromosomes de les persones amb síndrome de Down», ha afegit Canals.

Agraïments

La cursa compta cada any amb milers de persones que participen de manera activa en l’organització. La Creu Roja, la Guàrdia Urbana, el personal de neteja de la ciutat o els voluntaris són també peces fonamentals per a l’organització de l’esdeveniment. «Barcelona presta un servei als ciutadans tant a nivell espais com a nivell organitzatiu. És important agrair a les entitats i voluntaris que col·laboren perquè tot surti bé i perquè aquest any l’atletisme torni a recórrer els carrers de la ciutat», ha conclòs Susana Closes, gerent de l’Institut Barcelona Esports de l’Ajuntament de Barcelona.