Malaltia en estudi

Símptomes de la covid persistent: ¿quins són?

Mig milió de persones pateixen coronavirus persistent a Espanya

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Uns 500.000 espanyols pateixen covid persistent, cosa que suposa un 10% del total d’infectats al país. Els pacients d’aquesta malaltia pateixen símptomes molt variats, però tenen en comú la causa de les seves malalties: la infecció anterior del coronavirus.

S’estima que hi ha més de 200 símptomes que poden tenir les persones amb aquesta patologia, tot i que la majoria són de caràcter lleu. Malgrat que els senyals perduren una mitjana de sis mesos, la durada varia segons el cas.

Els símptomes més habituals de la malaltia són la fatiga, el dolor muscular, els marejos, la febre, els trastorns de son i el malestar general. Es tracta de les conseqüències més freqüents detectades pels experts, però la llista és llarga i la seva intensitat és diferent segons el malalt.

Entre les dificultats respiratòries que pot provocar la covid persistent destaquen la freqüència de tos i la falta d’aire. També es poden donar trastorns digestius, entre els quals es troben la diarrea, la pèrdua de gana i el mal d’estómac.

Notícies relacionades

Altres símptomes comuns entre els afectats estan relacionats amb la capacitat cognitiva, ja que poden donar-se pèrdues de memòria i incapacitat per concentrar-se.

Entre els problemes dermatològics es troben la caiguda de cabell i les erupcions a la pell. Els pacients també poden tenir afectacions cardíaques com taquicàrdies, palpitacions o alteracions de la tensió cardíaca. A més, pot produir dificultat per empassar, pèrdua de gust i olfacte, ulls secs i conjuntivitis.