A partir d’aquest dimecres

Mascaretes al gimnàs: ¿en quins casos continuaran sent obligatòries?

  • Les instal·lacions esportives han de garantir una «ventilació adequada» dels espais

Mascaretes al gimnàs: ¿en quins casos continuaran sent obligatòries?

FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La mascareta ja no serà obligatòria als gimnasos a partir d’aquest dimecres, quan entra en vigor el reial decret que posa fi a l’ús dels tapaboques als interiors amb l’excepció de tres casos: continuarà sent obligatòria als transports públics, als centres sanitaris i als centres sociosanitaris. A més, es recomanarà el seu ús als establiments tancats on conflueixin un gran nombre de persones sense possibilitat de mantenir la separació ni una ventilació correcta.

Les autoritats sanitàries ja eren conscients que és incompatible la mascareta amb l’esport o exercici físic «d’intensitat vigorosa». Des del 8 d’abril passat, Sanitat només obligava a tapar-se la boca i el nas en les pauses de l’exercici i quan es deambulava pels gimnasos.

El canvi va entrar en vigor després que la Direcció General de Salut Pública emetés un nou protocol de mesures de prevenció en la pràctica de l’exercici físic en el qual entenia que, igual que en piscines, és «incompatible» portar la mascareta amb la pràctica d’esport o exercici físic «d’intensitat vigorosa i augment significatiu del ritme cardíac», tant si es fa a l’aire lliure com en espais tancats.

Notícies relacionades

Això, sí, des de Salut Pública es va recordar que el tapaboques sí que cal continuar portant-lo «durant les pauses en l’exercici físic» i ha de tapar el nas i la boca; a més, les instal·lacions esportives han de garantir una «ventilació adequada» dels espais.

La nova norma, que atén les peticions de la patronal dels gimnasos, va arribar 12 dies abans que la mascareta deixi de ser obligatòria als interiors.