Violència de gènere

Igualtat confirma 11 víctimes de violència masclista el 2022

L’última va ser la dona de 44 anys que va ser assassinada en mans de la seva exparella a Barcelona

Igualtat confirma 11 víctimes de violència masclista el 2022
1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El Ministeri d’Igualtat ha confirmat aquest dimarts que l’assassinat d’una dona de 44 anys a Barcelona el 15 d’abril passat és un nou cas de violència de gènere i eleva a 11 el nombre de víctimes mortals per aquesta xacra des de principi del 2022 i a 1.137 des que es comptabilitzen aquestes dades (2003).

Des del departament que dirigeix Irene Montero han explicat també que la víctima, que tenia dues filles majors d’edat, no havia interposat cap denúncia per violència de gènere contra el presumpte agressor.

Tant la ministra, com la delegada del Govern contra la Violència de Gènere, Victoria Rosell, han expressat la seva més absoluta condemna i rebuig a aquest assassinat masclista i han traslladat tot el seu recolzament a familiars i amistats de la víctima.

Montero i Rosell han demanat, a més, tots els esforços des de les institucions, administracions i el conjunt de la societat per arribar a temps i evitar més morts.

Ajuda les 24 hores

El Ministeri d’Igualtat, per mitjà de la Delegació del Govern contra la Violència de Gènere, ha recordat també que el telèfon 016, les consultes ‘online’ a través de l’‘email’ 016-online@igualdad.gob.es i el canal del WhatsApp en el número 600 000 016, segueixen funcionant amb normalitat les 24 hores, tots els dies de la setmana.

En aquest sentit, ha explicat que en el 016 es pot demanar assessorament sobre els recursos disponibles i els drets de les víctimes de violència de gènere, així com assessorament jurídic de 8 h a 22 h tots els dies de la setmana, amb atenció en 52 idiomes i un servei adaptat a possibles situacions de discapacitat.

Notícies relacionades

De la mateixa manera, ha recordat que en una situació d’emergència es pot trucar al 112 o als telèfons d’emergències de la Policia Nacional (091) i de la Guàrdia Civil (062) i que, en cas que no sigui possible realitzar una trucada i davant una situació de perill, es pot utilitzar l’aplicació ALERTCOPS, des de la qual s’enviarà un senyal d’alerta a la policia amb geolocalització.

Des d’Igualtat adverteixen que aquests mitjans d’assistència poden ser activats per la víctima i també per qualsevol persona que conegui o sospiti d’un cas de violència de gènere.