Final del decret

Illa acusa Argimon de trencar la unitat avançant el final de les mascaretes

  • La mesura, segons el seu parer, és «de cara a la galeria»

Illa acusa Argimon de trencar la unitat avançant el final de les mascaretes

Quique Garcia/Efe

1
Es llegeix en minuts

El líder del PSC, Salvador Illa, ha carregat contra el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, per avançar el final de les mascaretes a les escoles 24 hores, una mesura, al seu parer, «de cara a la galeria», que no compta amb una «base jurídica sòlida» i que «trenca la unitat» entre autonomies.

«¿Quin problema concret soluciona avançar 24 hores la retirada de l’ús obligatori de la mascareta per a un col·lectiu? És un error. ¿Estic enfadat? No, estic decebut, que és pitjor», ha sentenciat l’exministre de Sanitat en declaracions a Efe.

La Generalitat té previst publicar una resolució per flexibilitzar l’ús de les mascaretes als centres escolars la nit del 18 el 19 d’abril, amb l’objectiu que la mesura estigui en vigor quan els alumnes catalans tornin a les classes després de les vacances de Setmana Santa, un dia abans que la mascareta deixi de ser obligatòria a la resta d’Espanya.

Per Illa, aquesta mesura no té sentit i «minva un consens acordat entre l’Estat i les comunitats autònomes», d’acord amb criteris tècnics.

«Unitat»

Illa, que va ser ministre de Sanitat en els moments més durs de la pandèmia de la covid-19, el 2020, ha retret al Govern que posi en perill la unitat que ha servit per afrontar la pandèmia fins ara.

Més enllà de la qüestió formal, el cap de l’oposició a Catalunya ha acusat la Generalitat d’«introduir un principi de dubte» sobre les mesures que es prenen a l’adoptar una resolució per a la qual no té competències.

Notícies relacionades

«La competència jurídica per prendre aquesta decisió no la té el senyor Argimon, que jo sàpiga. Estudiaré a fons la resolució, la competència la tenen el Ministeri de Sanitat i el Govern d’Espanya», ha indicat.

I ha insistit: «¿Què costa fer les coses ben fetes?».