Subvariant d’òmicron

Variant XE: així són els símptomes de la nova mutació supercontagiosa de la covid

Les primeres investigacions fetes al Regne Unit apunten similituds amb altres variants d’aquest coronavirus

Variant XE: així són els símptomes de la nova mutació supercontagiosa de la covid
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Cada dia que passa se sap una cosa nova de la nova mutació de la covid, la variant XE, que segons l’OMS podria ser la més contagiosa de la història. Aquesta variant del virus, que es va detectar per primera vegada el gener passat al Regne Unit, no ha ofert fins al moment un comportament diferent del d’òmicron.

La variant XE és el resultat de la combinació d’òmicron i el seu subllinatge ‘silenciós’ BA.2, i provoca símptomes semblants: febre, tos, mucositat, cansament i mal de cap, segons revelen els resultats inicials de l’estudi sobre la seva incidència i els seus símptomes que ha fet l’Agència de Seguretat Sanitària del Regne Unit (UKHSA).

Notícies relacionades

Fins ara, i en general, se sap que òmicron infecta més ràpid que les altres variants, però els seus símptomes desapareixien abans del que és habitual. Això sí, també és la variant de coronavirus amb el període d’incubació més curt. En aquest sentit, tampoc no hi ha proves que demostrin que la variant XE sigui més transmissible que òmicron ni que les vacunes siguin més efectives sobre aquesta mutació, aclareix l’informe.

600 casos estudiats

Les autoritats del Regne Unit han estudiat més de 600 casos que s’han detectat d’aquesta subvariant fins al moment al país britànic. «No hi ha prou proves per treure conclusions sobre les propietats» de la variant XE ni d’altres mutacions com XD i XF, han informat els responsables de l’estudi, que creuen que «les variants recombinants no són una ocurrència inusual». Per això, des de l’UKHSA afirmen que, «com altres tipus, la majoria s’extingiran relativament ràpid».