Servei interromput

El servei de trens de l’R-1 al Maresme es restablirà demà si l’onatge remet

  • El temporal ha obert en alguns punts grans clots al talús contigu a la via

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La companyia Adif confia restablir demà el servei de trens entre les estacions de Malgrat i Pineda de Mar (Barcelona), interromput aquest diumenge per despreniments del terreny que sosté les vies, si remet el fort onatge que ha afectat les infraestructures ferroviàries.

Segons ha informat un portaveu d’Adif, al llarg del dia d’avui està previst que finalitzin els treballs per restaurar la zona afectada pel temporal de mar, que s’ha emportat part del talús que separa les vies de la línia de la costa, cosa que fa perillar la seva estabilitat.

El temporal ha obert en alguns punts grans clots al talús contigu a la via, que ha quedat exposada i amb prou feines protegida del fort onatge per uns centímetres de terra, com ha passat a la localitat de Santa Susanna.

A conseqüència de la incidència, s’ha suspès la circulació a l’RG-1 i l’R-1, la línia de rodalies del Maresme, per la qual cosa Renfe ha gestionat un servei alternatiu de transport per carretera, del qual informa els passatgers a través dels canals d’atenció al client.

Adif ha mobilitzat aquest matí els efectius necessaris per restaurar el talús afectat, uns treballs que espera que estiguin finalitzats avui. Per aquest motiu, la companyia treballa amb la previsió de restablir demà el servei ferroviari, sempre que remeti el fort temporal de mar que ha provocat la incidència.

Notícies relacionades

Els danys causats per temporals al litoral del Maresme solen ser habituals, en una zona amb unes platges que pateixen des de fa anys problemes de recessió i pèrdua de sorra que els experts vinculen al canvi climàtic.

D’altra banda, poc després de les 11 hores, s’ha afegit una nova complicació per un atropellament mortal a Calella, a l’altura del càmping Roca Grossa. La circulació de trens ha quedat interrompuda entre Calella i Sant Pol i el servei alternatiu per carretera s’ha hagut d’allargar entre Blanes i Arenys de Mar, però el comboi afectat per l’atropellament de la persona a les vies ja ha sigut evacuat amb l’ajuda dels Bombers de la Generalitat