Horari d’estiu

¿Serà l’últim canvi d’hora?

La matinada del dissabte 26 al diumenge 27 s’avancen els rellotges

¿Serà l’últim canvi d’hora?

Amazon

1
Es llegeix en minuts

El canvi d’hora amb l’objectiu d’estalviar energia es porta a terme des de la dècada dels 70, i a la Unió Europea tots els països membres estan obligats a executar-lo.

És així tot i que el 2018 una consulta de la Comissió Europea va indicar que el 80% dels ciutadans estarien a favor de suspendre’l i un any després el ple de l’Eurocambra va decidir mantenir-lo fins a l’any 2021, però la pròxima matinada del dissabte 26 al diumenge 27 de març haurem de tornar a avançar els rellotges una hora per entrar en l’horari d’estiu. La irrupció de la covid-19 va interrompre el debat, que es troba en aquests moments a l’espera de ser reprès. Per aquesta raó la pregunta pertinent seria: ¿Fins quan continuarem canviant el rellotge?

Notícies relacionades

La Comissió Europea està a favor que cada estat membre de la UE decideixi quin fus horari prefereixi per als seus ciutadans, si el d’hivern o el d’estiu, fixant-lo per sempre.

No obstant, veient com d’encallat està el tema, que exigiria el consens dels 27 per acordar-ho, el més probable és que, passat aquest canvi d’hora, quan arribi el mes d’octubre ens torni a tocar ajustar els rellotges per entrar en l’horari d’hivern.

Temes:

Canvi d'hora