Drama humanitari

La Creu Roja alerta els Mossos per casos de tràfic entre refugiats a Catalunya

  • Seguiu la guerra en directe

La Creu Roja alerta els Mossos per casos de tràfic entre refugiats a Catalunya

Elisenda Pons

1
Es llegeix en minuts
EFE

La Creu Roja de Catalunya ha detectat possibles casos de tràfic de persones entre els refugiats ucraïnesos que arriben a Catalunya, i ha alertat els Mossos d’Esquadra perquè obrin una investigació davant possibles fets delictius, han explicat a Efe des de l’oenagé.

«Hem detectat algunes situacions especials, que no eren normals, de presumptes contactes entre persones que després en realitat no es coneixien, i això ens ha fet sospitar i posar-ho en coneixement dels Mossos», han assenyalat fonts de Creu Roja, que no en volen donar més dades.

Llocs clau com Sants

L’oenagé està portant a terme les tasques de recepció de refugiats en llocs clau com l’estació de Sants de Barcelona des del principi de la guerra, amb arribades d’unes 200 persones al dia fugint de la guerra.

Notícies relacionades

L’entitat s’està ocupant de donar allotjament a tots els que no tenen on dormir, entre altres tasques de suport, com l’atenció psicològica.

La Creu Roja està gestionant amb el personal del Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions el centre de recepció de la Fira de Barcelona, on s’estan centralitzant les sol·licituds de protecció internacional per als refugiats.