15, 16, 17, 29 i 30 de març.

Aquests són els serveis mínims per a la vaga del març a les escoles públiques i concertades

  • El Departament de Treball fixa els serveis mínims per a les aturades convocades pels sindicats d’educació

Aquests són els serveis mínims per a la vaga del març a les escoles públiques i concertades
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Departament de Treball ha fixat els serveis mínims per a la vaga a l’educació pública i concertada durant cinc dies aquest mes de març a Catalunya. Les aturades convocades per la gran majoria de sindicats amb representació entre els professionals del sector han cridat a parar els pròxims dies 15, 16, 17, 29 i 30 de març en els centres educatius catalans. Les protestes van en contra del nou currículum i l’avanç del curs escolar que ha anunciat el conseller Josep Gonzàlez-Cambray sense el consens de la comunitat educativa.

La Generalitat ha fixat uns serveis mínims per garantir una certa activitat en els centres. A l’educació infantil, a primària i secundària (de 3 a 16 anys) hi haurà d’haver un docent per cada 3 aules. En el cas de l’educació especial (de 3 a 16 anys) s’haurà de personar en el seu lloc de treball la meitat de la plantilla del centre. Mateixos percentatges per als vigilants de menjador i personal de cuina, així com serveis extraescolars i per als alumnes amb necessitats especials. En el cas de les escoles bressol també es fixen uns serveis mínims del 50%. I en cada centre hi haurà d’haver com a mínim una persona del personal directiu, és a dir, o bé el director, o bé el coordinador pedagògic, o bé el cap d’estudis o de secretaria.

Notícies relacionades

Serà competència de la direcció dels centres determinar quins treballadors formaran part dels serveis mínims i hauran obligatòriament de personar-se en els seus llocs de treball, independentment de si secunden o no les aturades convocades per Ustec·Stes, CCOO, Intersindical-CSC, Aspepc·Sps i UGT.

Les centrals convocants han denunciat que el nou calendari «representa greus problemes logístics i organitzatius» i implica un sobreesforç per als centres que, el dia 1 de setembre, diuen, no tenen garantida tota la plantilla ni la preparació del curs. A la qual cosa s’afegeix el malestar pels nous currículums o la manca d'inversions.

Temes:

Vagues