De ruta per Espanya

De Barcelona a Madrid amb tren d’alta velocitat i preus baixos (amb recorregut per la Tarragona romana i Saragossa)

OUIGO, l’operador de trens d’alta velocitat, uneix aquestes quatre ciutats plenes de vida i de plans

Les quatre parades compten amb molts monuments, museus, platges, gastronomia i oci

Ouigo, l’operadora de trens d’alta velocitat a baix cost, compta amb parada a Barcelona, Tarragona, Saragossa i Madrid

4
Es llegeix en minuts

Barcelona, Tarragona, Saragossa i Madrid són quatre ciutats que mereixen ser visitades almenys una vegada en la vida. Totes elles ofereixen als seus visitants altes dosis d’història, cultura i una infinitat de plans gastronòmics i d’oci. Però no només estan plenes de vida, també estan molt ben connectades per la xarxa ferroviària d’alta velocitat

Viatjar amb tren és una de les opcions més ràpides i sostenibles de desplaçar-se en l’actualitat. Un viatge entre Barcelona i Madrid, per exemple, té una durada de 2.30 h i l’empremta de carboni és 80 vegades menor que la d’un avió i 50 menys que la d’un cotxe

OUIGO, l’operador d’alta velocitat que va començar a circular a Espanya el 2021, uneix aquestes quatre ciutats amb viatges a preus molt interessants que parteixen des dels 9 euros. ¿Esteu preparant una escapada de cap de setmana? Barcelona, Tarragona, Saragossa i Madrid compten amb tot el necessari per viure una experiència memorable. 

Gaudí, el Gòtic o la Barceloneta: un recorregut per Barcelona

Gaudí, el Gòtic o la Barceloneta: un recorregut per BarcelonaBarcelona no descansa mai i els plans no s’acaben. És la ciutat de Gaudí i la seva obra modernista és present en tota la ciutat. La Sagrada Família, el parc Güell, la Pedrera o la Casa Batlló, que ofereix una nova experiència virtual per conèixer tots els racons de l’edifici, són només alguns dels exemples del llegat de l’arquitecte català. Una ruta per la història de Barcelona porta necessàriament al barri Gòtic. La catedral, la plaça de Sant Felip Neri i la del Rei són testimonis de l’edat mitjana a la ciutat.

El barri de la Barceloneta és el lloc ideal per disfrutar d’un passeig al costat del mar i reposar energies amb un ‘brunch’. Aquest emblemàtic barri de pescadors compta amb racons plens d’encant i una platja on relaxar-se.

Per contemplar una vista panoràmica de la ciutat no hi ha cap espai millor que el mirador dels Búnquers del Carmel. Aquest espai es va construir durant la Guerra Civil per acollir una bateria antiaèria i, posteriorment, durant la postguerra, es va convertir en un dels barris de barraques més importants de la ciutat. Avui dia, 30 anys després de la seva demolició, és un dels racons on es poden obtenir les millors imatges de Barcelona.

¿Existeixen els bars clandestins a Barcelona actualment? Sí. Bobby’s Free és una barberia que es converteix en una cocteleria clandestina on només es pot accedir amb contrasenya. El local està inspirat en una barberia dels anys 30 i ofereix còctels d’autor en un ambient únic.

El passat romà de Tarragona

El passat romà de TarragonaUn recorregut amb tren d’alta velocitat també mereix una parada a Tarragona. La ciutat de Tarraco va ser una de les més importants de la Hispània romana i el seu llegat continua sent molt present amb espais singulars com el seu amfiteatre, el seu fòrum provincial o les muralles. El conjunt arqueològic de Tarraco va ser declarat patrimoni de la humanitat per la Unesco l’any 2000.

Tarragona també compta amb espais molt recomanables com la Rambla o la plaça de la Font, espai que acull l’ajuntament i que compta amb una oferta de locals on prendre un vermut. Aquesta ciutat també compta una espectacular terrassa amb vistes, la de l’hotel H10 Imperial Tarraco, i espais culturals com el Museu d’Art Modern

La província de Tarragona, en general, té racons bonics i interessants com el nucli antic d’Altafulla o el Roc de Sant Gaietà, a Roda de Barà, a més d’unes propostes gastronòmiques delicioses.

Saragossa: el Pilar, el Tubo i l’Ebre 

Saragossa: el Pilar, el Tubo i l’Ebre«‘Zaragoza, Zaragoza… No sabe lo que se pierde quien no te goza’», diu el refranyer. La capital d’Aragó és la tercera parada del viatge. Encreuament de camins entre Madrid i el nord, Saragossa compta amb dos llocs de visita obligada: la plaça del Pilar, amb la seva immensa basílica, i el Tubo, un entramat de carrers que constitueix la principal zona de tapes de la ciutat.

També val la pena passejar pel Parque Grande José Antonio Labordeta, un veritable pulmó verd de la ciutat i recórrer, a la ribera riu Ebre, el recinte de l’Expo 2008 que conserva algunes infraestructures que es van construir per a l’esdeveniment.

Un dels secrets més ben guardats de la capital d’Aragó és el palau de l’Aljaferia, una joia de l’art islàmic que va ser residència dels reis húdides i, posteriorment, després de la conquesta de la ciutat, la dels reis d’Aragó. Actualment és la seu de les Corts d’Aragó.

Madrid: la capital d’Espanya

Madrid: la capital d’EspanyaL’última parada d’aquest recorregut amb tren és la capital d’Espanya: Madrid. Aquesta ciutat atrapa qui la trepitja per la seva vida i la bellesa dels seus carrers. Al barri de Las Letras, on van viure escriptors del segle XVII com Lope de Vega, es pot visitar una de les 12 tavernes centenàries que encara conserva la ciutat.

Al mercat de San Ildefonso, que té més de 20 parades de gastronomia internacional, es pot reposar forces per després conèixer els museus del Metro de Madrid, que submergeixen el visitant en la història d’aquest mitjà de transport tan important per als seus ciutadans.

A mitja tarda les propostes musicals i de cocteleria de l’Hotel Hard Rock Madrid són el preludi perfecte per descobrir l’espai Delicias, que acull exposicions culturals molt interessants i els millors espectacles del moment.

OUIGO el 2022