Seguretat ciutadana

La seguretat a Barcelona postpandèmia

«La prioritat és garantir la seguretat dels habitants de la ciutat», afirmen els experts en un debat organitzat per EL PERIÓDICO

La seguretat a Barcelona postpandèmia

JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts

Després de dos anys amb la ciutat a mig gas per culpa de la pandèmia de coronavirus, aquest 2022 està sent el primer pas de la tornada a la normalitat. Amb la recuperació de la vitalitat i el turisme a Barcelona, també els delictes tornen a augmentar fins a situar-se en nivells similars al 2019. Els cossos i forces de seguretat ho tenen clar: «La prioritat és garantir la seguretat dels habitants de la ciutat», coincideixen.

EL PERIÓDICO reflexiona sobre aquest fet, just quan acaba de finalitzar el Mobile World Congress, amb la subcap de la Regió Policial Metropolitana dels Mossos d’Esquadra, Sílvia Catà; l’inspector i portaveu de la Guàrdia Urbana de Barcelona, Jordi Oliveres, i el president de l’Escola de Criminòlegs de Catalunya, Daniel Limones. Els tres experts exposen en aquest debat les claus de com es garanteix als habitants i visitants de Barcelona la seguretat que mereixen.