Creixen els contagis

¿Quins són els símptomes d’òmicron en els infants?

  • Els menors d’entre 5 i 11 anys es van començar a vacunar al desembre

¿Quins són els símptomes d’òmicron en els infants?

JOSÉ LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els casos positius de covid continuen a l’alça i el risc de rebrot continua batent rècords, tot i que els símptomes d’òmicron en general són lleus i la mortalitat és molt menor respecte a altres variants, en part gràcies a les vacunes. Per aquesta raó, s’ha de tenir especial cura dels infants, que es van començar a immunitzar al desembre.

A més, després de l’aturada pel Nadal, el protocol de quarantenes si hi ha un positiu a l’aula ha canviat. En els menors de 12 anys han desaparegut els confinaments i, només en el cas que hi hagués cinc positius a la classe, els nens no vacunats han de fer set dies de quarantena. En el cas dels immunitzats, poden anar a l’escola amb normalitat.

Símptomes més freqüents

Fins ara, un dels indicis més característics de la covid era la pèrdua del gust i de l’olfacte, però també hi ha altres senyals que cal tenir en compte per saber si estem davant un possible positiu.

Notícies relacionades

Els símptomes més característics d’òmicron en nens són: febre, esgarrifances, pèrdua del gust i de l’olfacte, fatiga, congestió nasal, diarrea, mal de cap i de coll, dolor muscular, vòmits, tos i dificultat per respirar.

Anar al metge

El virus guarda moltes similituds amb un refredat comú, per això no és necessari anar a un centre mèdic si evoluciona favorablement. De tota manera, si els símptomes s’assemblen a una grip o no remeten, s’ha d’acudir a un especialista.