Forta tramuntana

Un incendi de vegetació crema a Peralada (Girona)

Els Bombers treballen des de la matinada al costat de la carretera C-252

Un incendi de vegetació crema a Peralada (Girona)

BOMBERS DE LA GENERALITAT

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Bombers de la Generalitat treballen des d’aquest dimarts a la matinada en un incendi que crema una zona de bosc a Peralada (Alt Empordà, Girona) i que ja ha sigut estabilitzat.

Un total de 24 dotacions terrestres estan desplegades per lluitar contra el foc, segons els Bombers de la Generalitat. Les flames s’han expandit per la tramuntana que bufa a la zona, que registra fins als 80 quilòmetres per hora.

Una persona intoxicada

Les espurnes s’han estès fins a 500 metres de distància del foc principal, cosa que dificulta les tasques d’extinció i obliga els bombers a dispersar-se i a sumar nous efectius cada vegada que es detecta un nou focus.

Almenys una persona ha resultat intoxicada per inhalació de fums: és el propietari d’una masia de la zona.

El foc afecta el bosc de ribera als dos costats del riu Muga i als camps del voltant, a més d’un femer i una zona de xiprers a què han arribat els focs secundaris.

Trànsit ferroviari interromput

Notícies relacionades

Segons les primeres hipòtesis, l’incendi ha començat en una zona pròxima al quilòmetre 43,5 de la carretera C-252, fins on els efectius d’emergències s’han traslladat a prop de les 1.30 hores.

Els Bombers han demanat als Mossos d’Esquadra que tallin el trànsit a la carretera N-260, i han demanat a Adif que interrompi el subministrament de l’electricitat a la catenària de la zona. Aquesta circumstància ha obligat Renfe a organitzar un transport per carretera per a les persones que viatgen a la R-11 entre Figueres i Portbou.