Investigació oberta

El conseller d’Interior diu que van treballar per «corregir des del minut zero» presumptes irregularitats a Bombers

Joan Ignasi Elena adverteix que van treballar per corregir aquestes «males praxis, que sembla que feia molts anys que existien»

El conseller d’Interior diu que van treballar per «corregir des del minut zero» presumptes irregularitats a Bombers

MARC MARTÍ FONT

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El conseller d’Interior de la Generalitat, Joan Ignasi Elena, ha garantit aquest dimecres que des de la seva Conselleria van treballar per «corregir des del minut zero» les presumptes irregularitats en contractes de manteniments de camions de Bombers de la Generalitat.

En el ple del Parlament, ha recordat que van iniciar els tràmits per a la resolució del contracte i van impulsar una nova licitació; van canviar contractacions, i van iniciar canvis de «procediments interns que en part eren causa de les circumstàncies que estan judicialitzades», ha dit preguntat pel diputat del PSC-Units i exconseller d’Interior, Ramon Espadaler.

Elena ha destacat que les pràctiques judicialitzades es van posar en coneixement de l’anterior equip de la Conselleria pocs dies abans que s’incorporés el seu, i ha assegurat que s’han posat al servei de la investigació i que van treballar per corregir aquestes «males praxis, que sembla que feia molts anys que existien».

Compareixença del secretari general

El conseller ha recordat que està prevista una compareixença del secretari general del departament, Oriol Amorós, en la comissió d’Interior del Parlament per detallar tots els canvis portats a terme.

«Des que vam tenir coneixement d’aquest fet hem actuat per revertir la situació», ha assegurat Elena Espadaler, que li ha demanat arribar fins al fons de l’assumpte i concretar els canvis que es portin a terme.

Contracte anul·lat el 2018

Notícies relacionades

Segons publica aquest dimecres ‘La Vanguardia’, el Tribunal Català de Contractes del Sector Públic va anul·lar el juny de 2018 un contracte de manteniment dels camions de Bombers a l’empresa sevillana Grupo Iturri, després de la impugnació de l’adjudicació que va fer el seu rival, la lleidatana Rodi Metro S. L. El dictamen del tribunal va dilucidar que l’empresa guanyadora, Iturri, coneixia aspectes sobre la valoració de l’oferta que el van posar en situació d’avantatge. Es va anul·lar tot el procediment però, al contrari del que passa habitualment, es va optar per un procediment negociat sense publicitat perquè la Conselleria considerava que l’adjudicació era urgent perquè faltaven dues setmanes per a l’inici de la campanya forestal.

Sempre segons la versió d’aquest diari, el contracte de manteniment va acabar recaient novament en Iturri, l’única oferta, perquè Rodi va optar per no presentar-se al nou concurs.