Incompleixen la normativa sanitària

La Guàrdia Civil confisca més de 6.400 tests covid ‘pirates’ a Madrid

  • Els agents de la policia intervenen a dos magatzems i eviten la distribució en zones comercials de material d’autodiagnòstic que no complia ni les normes sanitàries ni d’etiquetatge

La Guardia Civil interviene más de 6.400 test de autodiagnóstico COVID-19

1
Es llegeix en minuts

La Guàrdia Civil ha intervingut a Madrid 6.420 test d’autodiagnòstic in-vitro per a la detecció de la covid de quatre marques diferents que incompleixen la normativa sanitària establerta a Espanya. A més, 500 d’aquests també incompleixen la normativa d’etiquetatge.

Segons ha informat aquest diumenge el Ministeri d’Interior, la intervenció la van portar a terme agents de la Guàrdia Civil, de l’Equip Fiscal i Fronteres de la Unitat Fiscal i Aeroportuària de la Comandància de la Guàrdia Civil de Madrid, en el marc de les inspeccions habituals que fan en matèria fiscal, i després de localitzar ocultes en dos magatzems diverses caixes d’autotest, disposades per distribuir a la zona comercial de l’establiment.

Notícies relacionades

Durant el recompte dels tests en un dels magatzems, també es va localitzar una partida de 321 envasos d’un producte que afirma repel·lir o bloquejar els virus i bacteris. L’etiquetatge d’aquest no compleix la normativa vigent ja que no té instruccions en espanyol, per la qual cosa també va ser intervingut.

Els titulars dels negocis han sigut proposats per a sanció administrativa per no tenir d’autorització per distribuir aquest tipus de productes; de manera que els autotests d’antígens per a la detecció del SRAS-CoV-2 i els repel·lents de virus i bacteris a disposició de l’autoritat competent.