Setge policial

Els Mossos troben buit el pis on esperaven detenir un home que va disparar contra dues persones a Barcelona

  • El Grup Especial d’Intervenció dels Mossos d’Esquadra ha entrat a la vivenda després de més de tres hores de mirar de contactar amb el tirador.

  • Les dues víctimes estan fora de perill i continuen ingressades a l’Hospital de Sant Pau i l’Hospital del Mar de Barcelona.

Els Mossos troben buit el pis on esperaven detenir un home que va disparar contra dues persones a Barcelona

Manu Mitru

2
Es llegeix en minuts
Xavier Pérez
Xavier Pérez

Cap de redacció Motor

Especialista en Periodista de motor centrat en el sector de l'automòbil i la motocicleta, així com en totes les árees d'economía relacionades amb la industria de l'automoció, la movilitat sostenible i l'electrifcació.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Grup Especial d’Intervenció dels Mossos d’Esquadra (GEI) ha entrat per la força en un pis (una planta baixa) del carrer Maresme (a la confluència amb el carrer Pere IV i el passatge Foret) del barri de Sant Martí de Barcelona on tenien informació que un home s’havia atrinxerat després de disparar i ferir dues persones amb una arma de foc. Després de més de quatre hores intentant parlar amb el presumpte autor dels trets, la policia ha assaltat el pis, on sorprenentment no ha trobat ningú.

La intervenció dels grups especials es va desenvolupar des de la zona de la rambla Prim, on prèviament s’havien col·locat unes lones per evitar les mirades dels molts curiosos. Un cop dins van comprovar que no hi havia ni rastre del tirador, per la qual cosa suposen que va fugir abans que es muntés el dispositiu policial. Els Mossos han iniciat un operatiu de recerca per intentar localitzar el presumpte autor dels trets.

Després de rebre un avís a les 14.45 hores, els Mossos d’Esquadra van acudir a l’escena i el Grup Especial d’Intervenció de la policia catalana (GEI) es va preparar per accedir al pis i detenir-lo, segons va avançar la periodista Anna Punsí a través de Twitter. També es van presentar al lloc membres de Seguretat Ciutadana, de l’ARRO amb cascos antibales i de la Unitat Regional Motoritzada (Guilles), a més de l’ús d’un dron per il·luminar la zona.

El dispositiu policial dels Mossos va comptar amb un helicòpter que va estar sobrevolant la zona per evitar que l’autor dels trets es pogués escapar del setge. Tot apunta que la fugida es va produir abans que es desplegués per complet el dispositiu policial.

Notícies relacionades

A partir de les 15.00 hores es va establir una zona perimetrada perquè ningú entrés a l’escenari i el grup de negociadors de la Unitat Central de Segrestos i Extorsions dels Mossos d’Esquadra es van integrar a l’operatiu amb la intenció que l’agressor deposés la seva actitud. No va obtenir resposta. L’autor dels trets és un conegut veí del barri i té antecedents policials. Els veïns de la zona apunten a un tema de drogues com argument del tiroteig.

Les dues persones ferides, una de 32 anys, estan ingressades a l’Hospital de Sant Pau i l’Hospital del Mar de Barcelona. Des dels centres hospitalaris assenyalen que no es tem per la seva vida i el seu estat no és crític.