Setmana clau

La sisena onada multiplica els contagis a Catalunya, però els experts veuen a prop el màxim

La tensió hospitalària continua pujant amb més ingressos i més ucis

La sisena onada multiplica els contagis a Catalunya, però els experts veuen a prop el màxim

ACN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La sisena onada ha elevat a Catalunya els positius fins a la xifra rècord de 128.003 casos en els últims 7 dies, el doble que la setmana anterior, cosa que ha provocat que es tripliquin les baixes laborals des del pont de la Constitució, si bé els experts situen el màxim de contagis durant aquesta setmana. La variant òmicron, molt més contagiosa però pel que sembla menys greu, segueix provocant que la pressió als hospitals creixi però de forma menys explosiva que els positius: avui hi ha 1.753 ingressats per covid, 82 més que ahir, dels quals 452 són a les ucis, 9 més que en la vigília.

Quant a contagis, les xifres dels dilluns solen ser més baixes ja que el cap de setmana no es fan tantes proves, i en aquest cas, amb l’Any Nou inclòs encara són menors. De moment Salut xifra en 7.593 nous positius, una xifra probablement provisional. Per això, s’haurà d’esperar uns dies per veure si es dona o no l’estabilitat de què parlen alguns experts, com el grup d’investigadors del BiocomSc apuntava aquest diumenge a Twitter:

Seguint amb les dades difoses aquest dilluns per Salut, segueixen el ritme a l’alça amb valors com l’agost passat. En les últimes 24 hores, quan no s’ha notificat cap mort els indicadors de referència segueixen a l’alça, excepte la velocitat de transmissió del virus (l’Rt), que baixa d’1,81 a 1.70.

Notícies relacionades

El percentatge de positivitat dels tests d’antígens i les PCR continua creixent i se situa en 27,43%, mentre que la incidència acumulada en els últims 14 dies és de 2.568 per cada 100.000 habitants i a set dies 1.638. Els dos barems són més alts que els d’ahir.

La taxa de risc de rebrot ha pujat de nou de manera ràpida. Si divendres era en 3.547, aquest dilluns ja és en 4.232.