Centre d’infantil i primària

El TSJC fixa un 25% de castellà en una escola de Cubelles (Barcelona)

La resolució anul·la, a més, el projecte lingüístic del centre

El tribunal atén així la reclamació dels pares d’un menor

El TSJC fixa un 25% de castellà en una escola de Cubelles (Barcelona)

Jordi Otix

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El Tribunal Superior de Justíicia de Catalunya (TSJC) ha fixat un 25% d’educació en castellà en una escola d’educació infantil i primària de Cubelles (Barcelona) a l’estimar parcialment la denúncia d’una família del centre, que va demanar l’escolarització en català i castellà a parts iguals.

La sentència estableix la mesura per als grups dels quals formi part el fill de la família, perquè ha reconegut el seu dret a què rebi un ensenyament «que inclogui el castellà com a llengua vehicular en la proporció raonable» que fixa en l’esmentat percentatge.

A més, ha anul·lat el projecte lingüístic del centre, «ja que no contempla el caràcter vehicular del castellà com a llengua oficial conjuntament amb el català».

Des del 2019

Notícies relacionades

La família va portar el cas als tribunals adjuntant una resolució de la Conselleria d’Educació de novembre del 2019, que va desestimar en primer terme la petició.

L’última resolució coneguda en el mateix sentit va ser la d’una escola de Canet de Mar (Barcelona) i, a més, el Tribunal Suprem (TS) va fixar un 25% de castellà en tot el sistema educatiu català, amb un termini d’execució encara vigent.