A Madrid

Condemnat a una multa de 480 euros el jove que es va inventar una agressió homòfoba

  • L’imputat ha admès els fets i s’ha conformat amb la petició de pena de la fiscalia

Condemnat a una multa de 480 euros el jove que es va inventar una agressió homòfoba
1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez
Ángeles Vázquez

Periodista

Especialista en Tribunals i Justícia

ver +

El Jutjat d’Instrucció número 52 de Madrid ha imposat aquest divendres una multa de quatre euros al dia durant quatre mesos (480 euros) al jove de 20 anys que el mes de setembre passat es va inventar que havia sigut víctima d’una agressió homòfoba per part de vuit persones al barri madrileny de Malasaña, segons va informar aquest divendres el Tribunal Superior de Justícia de Madrid.

Notícies relacionades

La condemna s’ha produït després que declarés com a imputat davant el magistrat per simulació de delicte i admetés que havia inventat l’agressió per justificar les lesions amb què va arribar a casa. Això va fer que la compareixença es transformés en un judici ràpid en el qual s’ha conformat amb la pena que sol·licitava per a ell la fiscalia, per la qual cosa ja és ferma.

El jove ja va reconèixer que s’havia inventat l’agressió en la seva segona declaració davant la policia, després que la seva denúncia provoqués una extraordinària reacció de repulsa davant les actuacions i actituds homòfobes, cosa que va portar al consegüent enfrontament polític entre Govern i oposició a compte de l’augment d’aquest tipus d’agressions.