Moneda virtual

Un error fa pensar els inversors de criptomonedes que s’han fet rics

  • Un problema tècnic de CoinMarketCap va multiplicar el valor dels ‘tokens’

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

«¿Com és sentir-se bilionari durant un parell d’hores?» ha tuitejat el compte de CoinMarketCap, una aplicació de seguiment de preus de criptomonedes i que serveix per veure a temps real el preu, les estadístiques, els percentatges i la informació de les monedes virtuals.

La resposta a la pregunta segurament la tindran els usuaris de l’‘app’ que van entrar dimarts 14 de desembre per veure com anaven les seves inversions. I és que un error en la variació dels ‘tokens’ (moneda virtual) va fer creure els clients que eren rics. Segons Be In Crypto, moltes criptomonedes van experimentar creixements de més del 1.000.000.000%

El canvi de preu d’aquestes monedes a les pantalles va ser causat per «problemes de preus» en la cotització, segons ha explicat l’organització a Twitter. Per tant, el que mostraven les carteres virtuals no era real.

Notícies relacionades

De tota manera, com recull el blog especialitzat Gizmodo, no és clar si es tracta d’un incident de seguretat o només d’un problema tècnic que ha desil·lusionat unes quantes persones. El mateix dia de l’incident la companyia va confirmar que havia pogut resoldre el problema i que les operacions ja s’estaven processant amb normalitat.

Diferents monedes van veure multiplicat el seu valor. Per exemple, l’etherum, que costa al voltant de 3.800 dòlars per ‘token’, va arribar a més de 500.000 milions. Per la seva banda, el bitcoin arribava als 789.000 de dòlars per moneda