Criptomonedes

El bitcoin s’enfonsa un 17% després del pirateig de BitMart

Cedeix més d’un 3% aquest dilluns després que la plataforma de negociació de ‘criptos’ hagi reconegut que li van ser sostrets 132 milions d’euros

El bitcoin s’enfonsa un 17% després del pirateig de BitMart
1
Es llegeix en minuts

La cotització del bitcoin, la criptomoneda de referència als mercats, cedia més d’un 3% en la sessió d’aquest dilluns i acumula una caiguda superior al 17% des de divendres passat, després que la plataforma de negociació de ‘criptos’ BitMart hagi reconegut que li van ser sostrets 150 milions de dòlars (132 milions d’euros) en actius i hagi suspès les retirades.

«Hem identificat una bretxa de seguretat a gran escala relacionada amb una de les nostres carteres actives ETH i una de les nostres carteres actives BSC», ha confirmat BitMart, que calcula que «els pirates informàtics van poder retirar actius per un valor d’aproximadament 150 milions de dòlars».

La plataforma, que encara està mirant de determinar els possibles mètodes utilitzats pels pirates per cometre el robatori, ha remarcat que les carteres afectades «tenen un petit percentatge d’actius en BitMart», i ha afegit que la resta de carteres de la plataforma «estan segures i sense danys».

Notícies relacionades

«Estem portant a terme una revisió de seguretat exhaustiva i publicarem actualitzacions a mesura que avancem. En aquest moment estem suspenent temporalment les retirades fins a nou avís», va anunciar.

La cotització del bitcoin se situava aquest dilluns en 47.551,07 dòlars, un 3,66% per sota del tancament de diumenge i un 17,2% per sota del nivell de 57.482 dòlars de divendres passat, abans de l’incident de BitMart.

Temes:

Criptomonedes