Reacció a una decisió judicial

El Govern apel·la l’opinió pública a «extremar la sensibilitat» amb el cas de Juana Rivas

El Govern apel·la l’opinió pública a «extremar la sensibilitat» amb el cas de Juana Rivas
1
Es llegeix en minuts

El Govern ha apel·lat aquest dissabte l’opinió pública que extremi la «sensibilitat» en relació amb el cas de Juana Rivas i insisteix que l’Executiu ha fet «el que havia de fer» davant la concurrència d’«ineludibles i prioritàries raons d’equitat» que havien «d’atendre’s necessàriament».

Segons han informat fonts del Ministeri de Justícia, a Juana Rivas se li va concedir l’indult parcial amb una rebaixa de la pena de presó a un any i tres mesos i la commutació de la pena d’inhabilitació especial per a l’exercici de la pàtria potestat per una pena de cent vuitanta dies de treballs en benefici de la comunitat, tot això condicionat que no cometés el mateix delicte pel qual va ser condemnada l’estiu del 2017.

La reacció del Govern es produeix després que aquest divendres el Jutjat Penal número 1 de Granada rebutgés suspendre l’execució de la pena imposada a Juana Rivas, condemnada a presó per la sostracció dels seus dos fills menors l’estiu del 2017, tal com la mare de Maracena va sol·licitar després de l’indult parcial que li va concedir el Govern.

Sense penediment

En una interlocutòria datada aquest dijous passat 9 de desembre, el jutge Manuel Piñar al·lega que Rivas «no ha mostrat penediment» i insisteix que la «plena llibertat de la mare» suposaria un «perill per als menors», apuntant a suposats «indicis d’abusos sexuals a un dels menors quan estaven sota la seva custòdia».

Notícies relacionades

En aquest sentit, l’Executiu de Pedro Sánchez ha recordat que la meitat dels magistrats del Tribunal Suprem van apostar per un indult parcial a Rivas igual com gairebé un centenar d’associacions de dones. Així mateix, el Govern apunta que no valorarà la resolució del jutge i que «és la seva potestat acordar o denegar la suspensió de la pena de presó».

Finalment, l’Executiu fa una crida a l’opinió pública a «extremar la sensibilitat i evitar utilitzar la situació dels menors afectats, les identitats dels quals són conegudes, cosa que pot afectar els seus drets fonamentals. Aquest és un assumpte que s’ha de dirimir en l’àmbit judicial atenent l’interès superior dels menors», han informat les fonts.