Tres dosis de vacuna protegeixen contra òmicron, segons Pfizer i Moderna

Tres dosis de vacuna protegeixen contra òmicron, segons Pfizer i Moderna
1
Es llegeix en minuts

Els estudis preliminars en laboratoris indiquen que dues dosis de la vacuna de Pfizer/BioNTech potser no donen prou protecció contra la variant òmicron del coronavirus, però tres dosis són capaces de neutralitzar-lo.

Les firmes farmacèutiques, en un comunicat divulgat aquest dimecres, van assenyalar que un grup de pacients que havien rebut dues dosis de la vacuna contra la Covid-19 van mostrar una eficàcia contra la variant òmicron 25 vegades menor que contra el virus en la seva variant anterior.

Això «indica que dues dosis de la vacuna BNTA162B2 poden no ser suficients per protegir contra la infecció amb la variant òmicron», va assenyalar el comunicat.

Notícies relacionades

Però les dades preliminars assenyalen així mateix que «la protecció millora amb una tercera dosi de la nostra vacuna», va afirmar el president de Pfizer, Albert Bourla.

Per la seva part, Ugur Sahin, president de BioNTech, va declarar que «les primeres dades indiquen que una tercera dosi podria oferir un nivell suficient de protecció contra la malaltia en qualsevol grau de gravetat causada per la variant òmicron».