El primer hotel rural que acull alpaques és a Astúries

Es diuen Peter Pan, Pedro i Pikachu i conviuen amb els hostes

El primer hotel rural que acull alpaques és a Astúries
4
Es llegeix en minuts

Tres alpaques, una espècie autòctona dels Andes peruans, són les autèntiques estrelles d’un hotel rural a què donen nom a San Justo (Villaviciosa, Astúries). De nom Peter Pan, Pedro i Pikachu, des de la seva arribada al barri de Cadamancio s’han convertit per als hostes i veïns, nens i grans, en un gran atractiu de l’original establiment, el primer d’Espanya a tenir aquest tipus d’animal.

La idea de portar aquests singulars exemplars a l’establiment va ser de la parella d’anglesos Jonathan Holden i Alla Varta que, després de viure en diferents llocs d’Anglaterra i Barcelona, van decidir enfocar les seves vides obrint l’hotel Tres Alpacas, on tenir uns animals diferents que, a més, en vista de l’èxit, serveixen de reclam. Després de buscar en diferents punts del nord d’Espanya, diuen haver fet realitat el seu somni i haver trobat el lloc perfecte per a les seves vides i per obrir el negoci a la localitat de San Justo.

No obstant, recorden que aconseguir portar les alpaques no va ser una cosa fàcil. «Per a l’Administració asturiana era una cosa nova perquè és un animal estrany i no hi havia cap hotel amb alpaques. La paperassa va ser llarga, vam haver de sol·licitar permís per a nucli zoològic perquè no hi havia possibilitat de granja ja que no hi ha explotació», assenyalen. «Les vam portar de Cantàbria i aquí viuen perfectament des de fa tres anys», expliquen sobre l’arribada de les tres alpaques, que porten una vida molt tranquil·la i confortable en l’ampli entorn natural que envolta l’hotel.

Pedro, Pikachu i Peter Pan, que no requereixen masses cures, campen al seu aire a la finca de 3.000 metres quadrats de l’establiment. «S’han adaptat perfectament al clima asturià, que és suau. Només s’espanten quan hi ha tempestes fortes, i es protegeixen dins l’hivernacle», diuen els propietaris.

«Caràcter tranquil»

Jonathan Holden i Alla Varta també asseguren que s’han habituat a la presència dels hostes. «Són dòcils i s’acosten als clients amb qui conviuen, que fins i tot els donen menjar de la seva mà: pomes, pastanagues i pinso. L’únic que potser no els agrada és quan se’ls acosta una dona que porta un perfum fort», apunten. Són «prudents» i «tenen un caràcter tranquil i sociable», assenyalen per afegir després que, als nens, igualment, al principi, els impressionava una mica la mida dels animals, que tenen uns amos que els ofereixen les millors cures i els professen un enorme carinyo.

Jonathan Holden i Alla Varta afirmen que aquesta espècie s’ha acostumat a la presència d’altres animals que viuen al mateix entorn. «Tenim els nostres dos gossos, gats, gallines i un conill, i les mascotes dels clients, que sempre són benvingudes», expliquen.

I rememoren algunes anècdotes. A l’alpaca de nom Pedro, quan hi ha altres gossos que no són de la casa, li agrada protegir les nostres gallines. No obstant, Pikachu i Peter Pan accepten els gossos i els acompanyen». No obstant, els propietaris insisteixen que les tres alpaques «conviuen perfectament amb les mascotes que porten els clients sent uns bons companys durant l’estada».

Però la presència d’aquests singulars animals, cada un a més de diferent color, no són l’únic reclam de l’hotel, que compta amb set habitacions decorades amb el toc personal dels seus amos, jardí, terrassa, biblioteca i un ampli aparcament. A més ofereixen esmorzars amb productes d’elaboració pròpia. «Tenim melmelades, fruites i ous casolans», citen entre part de l’oferta gastronòmica, entre la qual també compten amb tapes. «Els nostres hostes solen ser parelles joves, d’altres amb nens a l’estiu, i de més grans que ja tenen més temps per viatjar», expliquen.

Esmorzar amb les alpaques

Notícies relacionades

Però, sens dubte, un dels al·licients més grans de què disfruten els clients i els amfitrions és de la tranquil·litat i relax que ofereix aquest bonic racó de Villaviciosa i les experiències que es poden viure en aquest paradís natural. «Esmorzar amb les alpaques és tota una experiència, però tant per a nosaltres com per als nostres hostes el millor és aquesta forma de vida relaxada en aquest entorn incomparable de paisatges verds i bonica natura. Aquí tenim a prop, entre altres al·licients, el riu Merón amb molins, diverses platges i camins de costa, una gran ria, el port pesquer i la vila de Villaviciosa. Es pot passejar sol o acompanyat dels nostres gossos pel riu i el bosc i mai t’avorreixes perquè cada dia tot és diferent. És un lloc increïble que convida a la desconnexió i gaudir de l’Astúries més rural», asseguren Jonathan Holden i Alla Varta.

Ells no dubten que el seu present i futur és en aquesta zona rural de Villaviciosa, i no escatimen els elogis: «El nostre futur és aquí, vivim del nostre negoci i hem trobat a San Justo el millor lloc de la nostra vida».