Ordre públic

L’Ajuntament de Sant Quirze apressa la Generalitat a prendre mesures per racisme i violència

Els portaveus del consistori reaccionen pels disturbis desencadenats dissabte a la nit a la polèmica discoteca Waka

L’Ajuntament de Sant Quirze apressa la Generalitat a prendre mesures per racisme i violència

ANNA MAS

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès (Barcelona) on la nit de dissabte va tenir lloc una batalla campal amb la participació d’un miler de joves, reclama a la Generalitat i als Mossos que «iniciïn totes les diligències pertinents per encarar, en el grau que sigui necessari, les actuacions» precises per acabar amb el «racisme» i la «violència». La junta de portaveus del consistori vallesà s’ha reunit diumenge al migdia després dels aldarulls d’ahir a la nit, en els quals van resultar ferides lleus tres persones, un treballador de la discoteca Waka i dos ‘mossos’.

Uns mil joves, segons la policia catalana, van participar dissabte a la nit en els aldarulls davant la discoteca Waka, ubicada al límit dels municipis barcelonins de Sant Quirze del Vallès i Sabadell, en els quals van intervenir els antiavalots dels Mossos i nombrosos efectius de les policies locals de les dues localitats.

Convocatòria per les xarxes

Els joves havien sigut convocats a les xarxes socials en aquesta polèmica discoteca, acusada de racisme i masclisme pel seu dret d’admissió, on els caps de setmana hi ha baralles i ferits per arma blanca, algun d’ells greu, enclavada en una àrea de celebració habitual de ‘botellons’.

En una declaració institucional aprovada després de la reunió, l’ajuntament remarca que «una vegada més, es reafirma en la condemna de les situacions de violència, actituds de discriminació racista, xenofòbia o masclista als espais d’oci del municipi», mentre afirma que està «cansat» de ser «el centre d’atenció per totes les derivades que comporta l’oci nocturn» a la localitat. El consistori assevera que fa setmanes que «es coordina» amb els Mossos i la policia local per «establir controls a la zona».

«Per tant –afegeix la declaració–, el Govern municipal reclama a la Generalitat i als Mossos d’Esquadra que iniciïn totes les diligències pertinents per encarar, en el grau que sigui necessari, les actuacions per acabar amb aquesta situació, que no té a veure res amb el dia a dia de Sant Quirze».

L’oci nocturn en qüestió

L’ajuntament recorda que les zones d’oci nocturn «estan en el punt de mira des que Sabadell, durant el mandat anterior, va tancar bona part d’aquests espais recreatius i d’oci a la Zona Hermètica».

«Amb l’objectiu d’evitar ser el centre neuràlgic que aglutina la tipologia d’oci nocturn que s’ofereix en l’àmbit de la Zona Hermètica –continua la declaració–, el municipi de Sant Quirze ha aprovat tant una modificació de planejament com un nou pla especial per evitar que més espais d’oci i recreatius d’aquesta índole es puguin assentar al poble».

Notícies relacionades

L’alcaldessa de la ciutat, Elisabeth Oliveras, en declaracions als mitjans, ha afirmat que la discoteca Waka arrossega en els últims anys diversos expedients per «masclisme», «xenofòbia» i «violència masclista» i confia que la setmana que ve es pugui reunir amb els responsables del Departament d’Interior.

Per la seva part, Joaquim Boadas, secretari general de la patronal de l’oci nocturn FECASARM, en declaracions al canal 3/24, ha indicat que els problemes de la discoteca «són d’ordre públic» i ha recordat que els locals, segons la normativa del dret d’admissió, no poden permetre l’accés a persones que hagin begut o pres drogues.