Aquesta matinada

Un miler de joves ataquen la discoteca Waka Sabadell en protesta per incidents racistes | Vídeo

  • Un treballador del local i dos agents de policia, ferits lleus durant la batalla campal

  • Els Mossos obren una investigació per identificar els implicats en els disturbis més greus

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

 La matinada de dissabte a diumenge uns mil joves, segons els Mossos, han participat en una batalla campal registrada davant la discoteca Waka Sabadell, ubicada al límit dels municipis barcelonins de Sant Quirze del Vallès i Sabadell. En els aldarulls, en què van intervenir els antiavalots de la policia catalana i nombrosos efectius de la policia local, van resultar ferits lleus un empleat i dos agents.

Els joves havien sigut convocats a les xarxes socials contra aquesta polèmica discoteca, a què s’acusa de racista a l’hora de fer ús del dret d’admissió al local, a l’entorn del qual els caps de setmana es registren baralles i ferits per arma blanca, algun d’ells greus, i enclavat en una àrea de celebració habitual de ‘botellons’. L’últim, l’1 de novembre, quan un jove colombià va ser agredit pels porters de la discoteca.

Fonts dels Mossos han informat que els fets van començar dissabte cap a les 23.00 hores, quan la discoteca encara no havia obert les portes. Els concentrats a la zona van començar a llançar pedres, tanques, bengales i ampolles contra el local i els agents de la policia que vigilaven la zona. Un grup d’unes 30 persones va aconseguir entrar al local, on va ocasionar danys i va ferir en un ull una persona encarregada de controlar l’accés a la discoteca.

Els aldarulls van anar en augment a l’exterior, de manera que cap a la una de la matinada es van desplaçar a la zona efectius de la brigada antiavalots dels Mossos, que es van afegir als agents de la policia local de Sant Quirze i de la policia catalana que ja eren al lloc. A conseqüència de la batalla campal, dos agents de la policia catalana van resultar ferits lleus.

Els Mossos han obert una investigació per mirar d’identificar els esvalotadors que van ocasionar danys durant els incidents.

Aquesta setmana la plataforma Change.org acull una recollida de firmes per al tancament de la discoteca, a què acusa de «masclista i racista». Fins a les 13.40 d’aquest diumenge, la iniciativa sumava més de 4.300 firmes. Després dels aldarulls d’ahir a la nit, l’Ajuntament de Sant Quirze ha convocat la seva junta de portaveus per analitzar la situació.

En declaracions al 3/24, l’alcaldessa, Elisabet Oliveras, ha instat la Generalitat a fer-se càrrec de la situació per acabar amb els «delictes d’odi» perquè, ha dit, l’ajuntament no hi pot fer més. Oliveras ha explicat que s’ha reunit amb la policia local per «programar» com actuaran aquesta setmana per «controlar la situació». Ha avançat que estan preparant instal·lar a la zona un punt lila contra les violències i l’assetjament però que abans vol «pacificar la zona».

Notícies relacionades

El cap de setmana de la Castanyada la discoteca Waka va ser escenari d’un parell d’incidents racistes. En un vídeo difós a les xarxes, apareixien almenys dos vigilants clavant cops de puny i puntades de peu a un jove colombià que va acabar estirat a terra.

En els últims anys la discoteca ha sigut protagonista de diverses polèmiques de caire racista fins al punt que la Generalitat es va plantejar denunciar-la per impedir l’accés a persones pel seu color de pell.