Investigació oberta

Un home mata un gos de nou mesos a Palau-sator

Els Mossos han trobat el cos del cadell amagat en un contenidor

L’autor dels fets assegura que va disparar en defensa pròpia

Un home mata un gos de nou mesos a Palau-sator
2
Es llegeix en minuts
Eva Batlle

Els Mossos d’Esquadra investiguen un home de 58 anys veí de Gualta que va matar un gos d’un tret d’escopeta a Palau-sator (Baix Emporda, Girona). Se l’investiga per delictes de danys i maltractament animal.

Segons informa Diari de Girona, mitjà del grup Prensa Ibérica, els fets van ocórrer dimecres passat en una finca de pomeres situada al costat d’un restaurant-sidreria. Els Mossos de la Bisbal van rebre un avís a través del 112 d’un testimoni que els va informar que havia vist com un home disparava amb una escopeta a un cadell que hi havia a la finca. L’animal, de nou mesos i anomenat Llamp, era un border collie que s’havia escapat d’una finca pròxima al perseguir una bicicleta i que va entrar al camp de pomeres.

Quan la policia va arribar al lloc dels fets van veure restes de sang a l’aparcament del restaurant, però el cos del gos no hi era. Els agents van començar a buscar i finalment van localitzar el cadàver en una bossa dins d’un contenidor.

El presumpte agressor ha declarat a la policia que va intentar fer fora el gos de la finca i que al principi va fer un tret a l’aire, però al veure que l’animal no marxava i que el volia atacar, va disparar en defensa pròpia. Els agents van comprovar que, malgrat el relat al·lusiu al presumpte intent d’atac, l’home no presentava cap lesió.

Els Mossos li han retirat a tant l’escopeta com la llicència d’ús d’armes.

El restaurant-sidreria que hi ha al costat de la finca està sent objecte d’una campanya de denúncia a les xarxes socials.

Notícies relacionades

Els propietaris del restaurant-sidreria Mooma, per la seva part, han penjat al seu perfil d’Instagram un comunicat en el qual lamenten els fets i asseguren que no tenen res a veure amb aquest succés. Afirmen que la persona que va matar el gos és «l’encarregat de la gestió de les plantacions de pomeres» i que, tot i que tenen relació familiar amb aquesta persona, està «desvinculat de la gestió del restaurant».

Així mateix, els amos del gos també han difós un comunicat en el qual afirmen que es va tractar d’un «accident fortuït», tot i que «injustificable», i exculpen el propietari del restaurant.