Club Entendre-hi + Animals i plantes

Les 7 escapades a Catalunya per anar amb el teu gos aquest pont de desembre

Les 7 escapades a Catalunya per anar amb el teu gos aquest pont de desembre
5
Es llegeix en minuts
Vega S. Sánchez
Vega S. Sánchez

Periodista

Especialista en animals, plantes i curiositats

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els contagis per Covid tornen a estar a l’alça i tot Europa es troba sumida davant una nova onada de coronavirus, la sisena.

Amb aquest panorama, pot ser que la gent s’ho pensi abans de sortir de casa a disfrutar del pont de desembre, un pont llarg que aquest any permet que, amb només utilitzar un dia festiu, se’n pugui desconnectar de la feina fins a cinc.

I si es tenen animals domèstics, cal pensar-s’ho dues vegades, ja que gossos i gats també poden contraure coronavirus i patir símptomes físics –en la majoria dels casos lleus–, però, sobretot, símptomes psicològics.

Si la idea és sortir de viatge amb mascotes, cal tenir en compte una sèrie de recomanacions perquè l’escapada sigui agradable per a ella i per a l’amo.

Al contrari, si es prefereix disfrutar del pont a casa, hi ha opcions per aprofitar els dies amb la mascota i explorar zones noves a l’aire lliure amb ella, sempre que el temps ho permeti, lluny del quotidià parc i pipicà pròxim.

Desplaçar-se per Catalunya en transport públic amb una mascota per accedir-hi és molt fàcil. Renfe permet viatjar amb animals –gossos, gats, fures o ocells si pesen menys de 10 kg– als seus trens de Rodalies, mitja distància, l’AVE, Avant i també Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya deixen que una mascota viatgi gratis «sempre que l’ocupació dels trens no aconselli la modificació d’aquesta condició» i degudament lligats.

Notícies relacionades

També metro i tramvia de Barcelona apliquen aquesta màxima de l’ocupació per als gossos mitjans i grans que, a més, hauran de portar posat un morrió. Les races més petites també poden pujar al tramvia i als autobusos dins d’una gàbia de transport, així com gats i ocells.

Les 7 escapades que pots recórrer i visitar amb el teu gos aquest pont de desembre són:

Carretera de les Aigües

Situada al Parc Natural de Collserola, té gairebé 10 quilòmetres de longitud. Malgrat que sol estar bastant massificada els caps de setmana, és un terreny bastant pla en el qual apreciar vistes immillorables de la ciutat de Barcelona, així com de la serra de Collserola.

El Pantà de Vallvidrera

A escassos quilòmetres de la carretera de les Aigües, se situa al sud-est de la serra de Collserola, en el terme municipal de Barcelona. L’embassament és el curs d’aigua més important de la zona i un estany de molt fàcil accés amb cotxe, amb Ferrocarrils o fins i tot amb funicular. Freqüentat per molts gossos, si el temps ho permet fins i tot poden fer una capbussada.

Parc Güell

Tot i que no deixa de ser un parc, les vistes i els elements arquitectònics que té, inspirats en les formes de la naturalesa, bé aconsellen una visita, a ser possible al matí per evitar la gentada. A més d’amplis jardins, hi ha zones boscoses i semiforestals amb unes vistes increïbles sobre Barcelona amb què delectar-lo mentre passeges amb el teu gos.

Parc natural del Montseny

Declarat reserva de la biosfera per la Unesco el 1978, té més de 30.000 hectàrees plenes de senders i camins per disfrutar amb els peluts. La ruta al pantà de Santa Fe és una de les més emblemàtiques, perquè és senzilla i curta (uns 2,7 quilòmetres) i tot just té desnivell. Envoltada d’un bosc frondós, que en aquesta època tardoral mostra una àmplia gamma de colors, s’inicia al Centre d’Informació Can Casadas. Una altra ruta fàcil és la que porta al Castell de Montsoriu, el segon castell més gran de Catalunya i el més important d’estil gòtic de tota la comunitat, situat a 650 metres sobre el nivell del mar. Per arribar al Montseny, situat a uns 50 quilòmetres de Barcelona, s’hi pot anar amb tren i parar en qualsevol de les estacions d’Aiguafreda, Breda, el Figaró, la Garriga, Riells i Viabrea, Sant Celoni, Santa Maria de Palautordera i Seva (estació de Balenyà).

Parc Natural de la Garrotxa

Dins d’aquest gran parc volcànic de variada vegetació hi ha fins a 28 rutes i senders per disfrutar amb una mascota. Una de les més fàcils i amb menor desnivell és la del volcà de Santa Margarida, que condueix a l’interior del cràter. De tot just tres quilòmetres, té un desnivell de 150 metres pel qual rondar amb un gos.

Parc Natural del Delta de l’Ebre

De gairebé 7.800 hectàrees, és on desemboca el riu més cabalós d’Espanya. Amb una extensió de 22 quilòmetres, aquest delta en forma de fletxa que apunta al mar és el tercer delta més gran del Mediterrani, després del del Nil (Egipte) i el del Roine (França). Es poden recórrer multitud de senders i camins plans, com el passeig fluvial de Sant Jaume d’Enveja, el passeig fluvial de Deltebre, el passeig fluvial de Riumar (el Garxal) i el passeig fluvial d’Amposta. A més, els gossos poden rondar entre els famosos arrossars de la zona i recórrer les aigües de l’Ebre a bord d’un transbordador, ja que hi ha diverses companyies que permeten que les mascotes viatgin a bord.

Parc Natural d’Aigüestortes i llac de Sant Maurici

Situat a la província de Lleida, es caracteritza pels seus gairebé 200 llacs i el seu paisatge d’alta muntanya. En les gairebé 41.000 hectàrees que conformen el parc hi ha 26 rutes que, al ser muntanyoses, requereixen que el teu gos i tu estigueu en relativa bona forma per recórrer-lo. No obstant, hi ha un parell de rutes fàcils: el Camí del Salt i la que va del refugi Restanca al refugi Ventosa i Calvell (5,6 quilòmetres). Igual com passa amb el parc natural del Delta de l’Ebre, la seva principal característica és l’aigua: rius, cascades, estanys, valls glacials i els esmentats llacs de muntanya, amb l’aigua gèlida fins i tot a l’estiu perquè procedeix del desglaç.

Club Entendre-hi + Animals i plantes d’EL PERIÓDICO

Al Club Entendre-hi + Animals i plantes d’EL PERIÓDICO som amants dels éssers vius i ens interessa tot allò que hi està relacionat. Aquí t’explicarem tot el relacionat amb les teves mascotes i com treure el màxim profit de les teves plantes, sempre des d’un punt de vista ecològic i sostenible. És molt fàcil unir-se al club. Registreu-vos a Entre Tots i escriviu-nos, explicant les vostres inquietuds o compartint les vostres pròpies experiències.