06 juny 2020

Anar al contingut

SENSE FERITS

Un despreniment de roques, probable causa del descarrilament del tren al túnel de Toses

Al comboi de Rodalies hi viatjaven 38 passatgers, que han sigut traslladats als seus domicilis amb autobús

Acn

Un despreniment de roques, probable causa del descarrilament del tren al túnel de Toses

JOAN CASTRO

Dos dels passatgers del tren que ha descarrilat al túnel de Toses dimarts a la nit han hagut de ser atesos per crisi d’ansietat, segons ha informat Protecció Civil. Tots dos han sigut atesos al lloc de l’incident, entre de les localitats de Planoles i La Molina, han sigut considerats ferits lleus i no s’han hagut de traslladar a cap centre sanitari. La resta de viatgers han resultat il·lesos. Finalment eren 38 persones les que hi viatjaven comptant el conductor, i no 36 com s’havia dit en un primer moment.

Els fets han tingut lloc cap a les nou del vespre quan, possiblement per un despreniment de roques –segons la hipòtesi que estudien els serveis d’emergència–, el comboi de la línia R3 que es dirigia a Puigcerdà ha descarrilat uns dos quilòmetres més amunt de l’estació de Toses, en sentit Puigcerdà, segons informa Renfe. 


La companyia ferroviària ha enviat un altre tren fins al punt del descarrilament per recollir els passatgers i tornar-los a Toses, des d’on han pogut seguir el viatge per carretera. Els afectats han pogut quedar-se dins del comboi accidentat fins a l’arribada de l’altre tren, on hi havia efectius dels Bombers i del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que els han ajudat en les tasques d’evacuació fins a l’estació de Toses. Allà els esperaven sis taxis, activats per Renfe i Adif, per portar-los fins al seu destí.

Els Bombers han desplaçat 11 dotacions, entre les quals hi havia efectius del Grup d’Actuacions Especials (Grae), que han inspeccionat la zona. També s’ha activat la Creu Roja per portar mantes i aigua als passatgers afectats. A més, Adif, l’empresa que gestiona la infraestructura ferroviària, ha activat el Pla d’Autoprotecció PAU en nivell 1.

Cap a la una de la matinada, Protecció Civil ha desactivat la fase d’alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) per emergències en el transport de viatgers per ferrocarril, una vegada la incidència s’ha donat per tancada. La circulació dels trens resta tallada a l’espera del personal d’infraestructures d’Adif.