Menors

La justícia italiana permetrà als fills de Juana Rivas passar el Nadal a Espanya

El procés civil, que va quedar vist per a sentència el 19 de novembre en la Cort d’Apel·lació de Càller, es produeix després que el 2019 la justícia concedís la custòdia exclusiva a Arcuri

La justícia italiana permetrà als fills de Juana Rivas passar el Nadal a Espanya
2
Es llegeix en minuts

La justícia italiana ha confirmat que els dos fills de Juana Rivas podran passar el Nadal amb la mare de Maracena (Granada) a Espanya, mentre a Itàlia continua pendent la sentència per la custòdia exclusiva dels menors en el procés civil obert per aquest assumpte.

Així ho han apuntat a Europa Press fonts de la defensa de Juana Rivas, que han mostrat la seva satisfacció per aquesta decisió. El procés civil obert a Itàlia, que quedava vist per a sentència divendres passat 19 de novembre en la Cort d’Apel·lació de Càller, es produeix després que el 2019 la justícia italiana li concedís la custòdia exclusiva a Arcuri, establint un règim de visites que permetia a la mare passar temporades amb ells a Espanya.

La Primera Secció Civil del Tribunal de Càller va concedir la custòdia al pare «amb exercici exclusiu de responsabilitat parental i residència a la llar paterna». D’acord amb aquesta resolució, que va ser recorreguda per Rivas i que va originar el procés actual, ell hauria de pagar 300 euros al mes, 150 euros per nen, en concepte de manutenció, a més d’assumir el 50 per cent de les despeses extraordinàries prèviament acordades i documentades.

Els menors podrien cada any passar el període comprès entre el final de l’escola i la primera meitat del mes d’agost a prop de la seva mare a Espanya, així com les vacances de Nadal alternades amb el pare, segons afegia la sentència, que desgranava en aquest apartat com s’havia de portar a terme el règim de visites en els diferents períodes.

Notícies relacionades

A Espanya, el Govern donava l’indult parcial el passat 16 de novembre a Juana Rivas, per la qual cosa, a més de rebaixar a la meitat la seva pena de presó per sostracció de menors, commutava la pena d’inhabilitació especial per a l’exercici de la pàtria potestat respecte dels seus fills per la pena de 180 dies de treballs en benefici de la comunitat, a condició que no cometi el mateix delicte pel qual va ser condemnada en el termini de quatre anys.

En aquest context, el Jutjat Penal 1 de Granada va rebre la comunicació oficial de l’indult, i després va procedir a anul·lar la pena de privació de la pàtria potestat a què havia sigut condemnada durant sis anys, complint aquesta mesura de gràcia que va ser publicada en el BOE dimecres passat.

Temes:

Juana Rivas