Primer cas a Espanya de contagi de la soca òmicron per transmissió comunitària

  • Es tracta d’un home de 62 anys de la Comunitat de Madrid que ni havia viatjat al con sud de l’Àfrica ni ha tingut contacte estret amb altres afectats de la variant

Primer cas a Espanya de contagi de la soca òmicron per transmissió comunitària
1
Es llegeix en minuts
Beatriz Pérez
Beatriz Pérez

Periodista

Especialista en sanitat, temes de salut

Ubicada/t a Barcelona, Catalunya, Espanya

ver +

Un home de 62 anys que ni ha viatjat ni ha tingut contacte estret amb cap persona que procedeixi de països del con sud de l’Àfrica s’ha convertit aquest dijous en el tercer cas confirmat a la Comunitat de Madrid de persona infectada de Covid a través de la variant òmicron. L’home va presentar els primers símptomes el 29 de novembre i en aquest moment es troba fent l’aïllament al seu domicili, i el seu contacte convivent està guardant la preceptiva quarantena, segons ha informat la Conselleria de Salut.  De moment, el pacient presenta símptomes lleus i està vacunat amb les dues dosis d’AstraZeneca.

Amb aquest són ja quatre els casos d’òmicron confirmats a Espanya, després dels dos que aquesta mateixa setmana s’han confirmat a Madrid i un altre a les Balears. Queden pendents dos casos més encara sospitosos a Catalunya. Les autoritats sanitàries madrilenyes estan investigant dos casos més amb sospita d’infecció per aquesta nova variant, tots dos amb símptomes lleus i també sense antecedents de viatges a països de risc.