Lluita contra la pandèmia

Més d’un milió de ‘passaports Covid’ descarregats a Catalunya en cinc dies

  • Dissabte, fins a les 17 hores, es ‘van baixar’ gairebé 330.000 certificats

Més d’un milió de ‘passaports Covid’ descarregats a Catalunya en cinc dies

FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El ritme de descàrregues dels certificats digitals Covid, més comunament coneguts com a ‘passaports’, es va mantenir aquest dissabte a ritme de màxims. Si entre el passat dia 23, data en què el Govern va aprovar ampliar l’exigència d’acreditació més enllà de l’oci nocturn, i el 26 –quan va haver de deixar-se en ‘stand by’ l’obligatòria presentació del document ateses les llargues ‘cues’ que es generaven– es ‘van baixar’ 913.095 certificats, aquest dissabte, entre les 0.00 i les 17.00 hores van ser 329.492, segons dades del Govern. Un total, per tant, d’1.242.587 passaports en cinc dies, prop del 20% de tots els vacunats.

Notícies relacionades

A mitja tarda de dissabte, la ‘cua’ superava les 5.000 persones, lluny de les desenes i, fins i tot, centenars de milers que van col·lapsar el sistema divendres al matí. Aquell dia es van descarregar 346.288 certificats.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, per la seva banda, ha anunciat aquest dissabte que els equips tècnics de les conselleries de Polítiques Digitals i Salut treballen per resoldre les incidències tècniques per descarregar el passaport Covid, i que dilluns s’anunciarà la nova data perquè entri en vigor: espera que sigui «a principis d’aquesta mateixa setmana». La mesura del Govern obligarà a la presentació del ‘passaport’ per accedir a locals de restauració, gimnasos i residències d’avis a l’empitjorar els indicadors de la pandèmia.