Vents de més de 72 km/h

Activada l’alerta per vendavals a Catalunya aquest cap de setmana

Activada l’alerta per vendavals a Catalunya aquest cap de setmana

Ferran Nadeu

1
Es llegeix en minuts

Protecció Civil de la Generalitat ha activat a Catalunya l’alerta especial per forts vents, Vencat, per la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) de ratxes de vent sobretot durant el matí d’aquest dissabte a les comarques del Penedès i l’Anoia.

L’SMC preveu que el vent comenci durant la matinada de dissabte i que vagi en augment fins a la tarda del mateix dia, amb direcció de component oest.

Les ratxes poden superar els 72 quilòmetres per hora, i afectar tota la zona del litoral i el prelitoral de Barcelona i Tarragona, així com punts pròxims a la capital lleidatana.

A partir de diumenge, i fins dilluns al migdia, el vent afectarà zones del Pirineu i del Solsonés, ja de component nord, i també algun punt del litoral tarragoní durant la primera meitat de diumenge.

Notícies relacionades

Davant aquestes previsions, Protecció Civil ha demanat prudència en la mobilitat i que s’eviti en la mesura possible tota activitat a l’aire lliure.

També ha recomanat extremar la precaució a la carretera: vigilar la distància de separació amb el lateral quan hi hagi fortes ratxes de vent, fixar-se en la trajectòria del vent observant arbres i arbustos, i subjectar el volant de manera segura i forta.