Pernil de gla 100% ibèric, el superaliment amb el millor sabor

El porc de gla 100% ibèric és la principal font d’àcid oleic després de l’oli d’oliva verge extra.

Pernil de gla 100% ibèric, el superaliment amb el millor sabor
4
Es llegeix en minuts

Una «olivera amb potes». Els nombrosos beneficis per al nostre organisme del pernil de gla 100% ibèric han fet que molts equiparin el pernil d’aquest animal amb el producte estrella de la nostra dieta mediterrània. La qualitat d’aquest superaliment es deu, entre altres coses, a la cuidada alimentació 100% natural dels porcs ibèrics de Sánchez Romero Carvajal. Una raça de porcs autòctons que viu i creix en llibertat durant tot l’any en un entorn protegit, la devesa, alimentant-se amb recursos naturals com herbes aromàtiques, pastures, fruits, bolets i arrels. En l’època de la pastura de glans, a més, compten amb les glans com a aportació addicional que enriqueix la seva dieta i fa que sigui rica en vitamines, minerals i antioxidants.

Ara, els lectors de Prensa Ibérica poden entrar a la botiga ‘online’ d’aquesta marca centenària i disfrutar d’un 10% de descompte exclusivament en productes de Sánchez Romero Carvajal amb el codi NAVIDAD10, vàlid fins al 31 de desembre.

El respecte a un sabor centenari

El respecte a un sabor centenariDes de fa més de 140 anys, Sánchez Romero Carvajal elabora l’autèntic pernil de gla 100% ibèric de Jabugo. Un procés tradicional lent i laboriós que es manté inalterat des de fa més de 100 anys. Un porc 100% ibèric necessita gairebé dos anys per arribar al seu ple desenvolupament a la devesa. A això, cal afegir-hi almenys tres més per completar el desenvolupament natural de maduració als cellers centenaris de l’empresa.

El procés tradicional del pernil es fa de manera completament manual per artesans amb anys d’experiència per garantir la qualitat de cada peça. L’essència de l’autèntic que es manté inalterable al llarg dels anys. Perquè la manera de fer pernil en el passat és la millor manera de fer pernil en el futur.

Amb el seu compromís de sostenibilitat, Sánchez Romero Carvajal cuida el patrimoni cultural, paisatgístic i la biodiversitat de la devesa, ubicació privilegiada i clau per a la curació del sabor més pur i original.

Aquesta és l’etiqueta que ha de portar un pernil de gla 100% ibèric

Aquesta és l’etiqueta que ha de portar un pernil de gla 100% ibèric¿Saps què signifiquen les brides dels pernils i els seus diferents colors? La Norma de Qualitat del Porc Ibèric classifica els pernils en quatre categories, en funció de la raça de l’animal i la seva alimentació. Cada categoria s’identifica amb un color (blanca, verda, vermella i negra) sent aquesta última la de més qualitat i l’únic que pot dir-se oficialment Pata Negra.

Sánchez Romero Carvajal només elabora pernils i embotits certificats amb la garantia de màxima qualitat brida negra, per al qual s’exigeix que els porcs siguin de raça 100% ibèrica, visquin en llibertat, s’alimentin de glans durant el període de pastura de glans i tinguin, almenys, 0,75 hectàrees per animal per viure i alimentar-se. En el seu compromís amb l’excel·lència els porcs de Sánchez Romero Carvajal, per exemple, es crien en llibertat des dels primers quatre mesos de vida i compten amb més del doble d’espai requerit, un mínim de 2 hectàrees per animal.

¿Coneixes tots els oficis que intervenen en aquest procés artesanal?

¿Coneixes tots els oficis que intervenen en aquest procés artesanal?Abans que el consumidor pugui disfrutar d’una bon pernil de gla 100% ibèric de Jabugo, han hagut de passar pel seu procés d’elaboració un bon grapat de professionals. El perfilador s’encarrega de perfilar cada pernil abans de la seva salaó, retirant-ne la pell i l’excés de greix.

Un dels secrets que determinarà el sabor original del pernil de Jabugo és la conservació de la dolçor de la gla després de la salaó, per això, el responsable d’aquest procés decideix quin és el temps exacte que requereix cada pernil. Aquests són enterrats un a un en sal natural procedent de l’Oceà Atlàntic.

Una vegada acabat aquest procés comença la curació dels pernils. En el cas de Sánchez Romero Carvajal, ho fan als seus cellers en Jabugo, a 658 metres d’altitud, fet que li permet beneficiar-se del microclima de la localitat. L’encarregat dels assecadors decideix quan un pernil ha arribat a l’equilibri exacte de sal i humitat.

L’encarregat dels cellers és el responsable de controlar el procés de curació. Ha de comprovar l’estat de cada pernil a través de la vista, l’olfacte i el tacte. Aquesta figura sol supervisar el calador que realitza l’últim control de qualitat abans que els pernils arribin al consumidor. Cada pernil és calat en diferents punts per verificar la qualitat i estat de maduració òptim per al consum del producte acabat.

Finalment, el mestre tallador és el responsable de treure el màxim potencial al pernil, per poder apreciar tots els sabors i aromes dels seus fins talls.  ¡I ja només queda seure a la taula i disfrutar del seu inconfusible sabor! El pernil Sánchez Romero Carvajal és una menjar deliciosa que admet gran quantitat de combinacions.

Si busques una recomanació, et suggerim maridar-lo amb un bon vi negre com ara Rioja Viña Monty, blancs com Fino Quinta o els vins Coquinero Fino en Rama de gairebé 7 anys, La Honda Fino Viejísimo en Rama de 12 anys i La Honda Amontillado en Rama de 22 anys de vellesa mitjana. Entra a la seva botiga online i disfruta d’un 10% de descompte exclusivament en productes de Sánchez Romero Carvajal, introduint el codi NAVIDAD10, vàlid fins al 31 de desembre.