A Tazacorte

Ordenen nous confinaments a La Palma per l’arribada al mar d’una nova colada

  • La colada que avançava des de fa dies entre les muntanyes de Todoque i La Laguna a l’illa de La Palma ha arribat finalment al mar cap a les 12.01 hores d’aquest dilluns

1
Es llegeix en minuts

El Govern de les Canàries ha decretat el confinament de la població a Tazacorte, San Borondón i l’espai disseminat d’El Cardón fins al camí de Los Palomares pel nord a causa de l’arribada al mar de la colada que avançava des de fa dies entre les muntanyes de Todoque i La Laguna.

La mesura, indica l’administració en un comunicat, es pren com a precaució davant possibles emanacions de gasos nocius per a la salut de les persones.

La colada que avançava des de fa dies entre les muntanyes de Todoque i La Laguna a l’illa de La Palma ha arribat finalment al mar cap a les 12.01 hores d’aquest dilluns, en un punt situat més al nord del primer delta que va començar a formar-se la nit del 28 de setembre, més a prop del port de Tazacorte.

Notícies relacionades

Segons s’observa en un vídeo pres des del port de Tazacorte per testimonis directes, ja hi ha un tercer punt d’arribada de la lava del volcà a l’oceà, que se suma al primer de finals de setembre i que fa uns dies va sepultar la platja de Los Guirres.

Les imatges mostren el riu de roca fos despenjant-se per un penya-segat, amb un dens núvol de gasos que provoca la sobtada evaporació de l’aigua en contacte amb el material incandescent.