7 doctorats honoris causa

Mor el metge Jordi Cervós, primer rector de la UIC, als 91 anys

El neuropatòleg català va ser el descobridor de l’existència de nervis a les arterioles

Mor el metge Jordi Cervós, primer rector de la UIC, als 91 anys

UIC

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El metge Jordi Cervós, que va ser primer rector de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC), va morir diumenge a la tarda, segons ha informat la institució en un comunicat aquest dilluns.

Cervós va estudiar Medicina a les universitats de Barcelona i Saragossa i es va traslladar a l’Alemanya federal el 1952, on es va especialitzar i va començar la seva carrera investigadora, per la qual va descobrir l’existència de nervis a les arterioles. Per això se’l recordarà com el pare de la microcirculació cerebral. El neuropatòleg català tenia set doctorats honoris causa, era membre de la Reial Acadèmia de Doctors i acumulava nombroses distincions i reconeixements, entre els quals la Creu de Sant Jordi.

Va viure al país germànic gairebé 40 anys, i va ser vicepresident de la Universitat Lliure de Berlín, catedràtic de l’Institut de Neuropatologia de la mateixa universitat i president de la Societat Alemanya de Neuropatologia i Neuroanatomia.

Tornada a Barcelona

Va tornar a Barcelona el 1997 per ser el primer rector de la llavors recentment creada UIC fins al 2001, moment a partir del qual en va ser el director de Relacions Internacionals fins al 2007.

Notícies relacionades

Un dels laboratoris de la facultat de Medicina de la UIC porta el seu nom, i té set doctorats honoris causa atorgats per universitats alemanyes, japoneses, russes, gregues i espanyoles.

Membre de la Reial Acadèmia de Doctors de Catalunya, va ser Gran Creu al Mèrit Civil de la República Federal Alemanya, Gran Creu de l’Orde Civil d’Alfons X el Savi i Creu de Sant Jordi el 2002.