Possible dosi de reforç

La vacuna catalana d’Hipra passa a la segona fase de l’assaig amb persones

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Agència Espanyola del Medicament ha autoritzat l’assaig clínic en fase 2 de la vacuna de l’empresa catalana Hipra contra la Covid-19. Es portarà a terme en 10 centres hospitalaris amb més de 1.000 voluntaris, i disposarà d’una ajuda de 15 milions d’euros del govern espanyol, tal com va aprovar fa dues setmanes el Consell de Ministres. Així ho ha anunciat aquest dilluns el president del Govern, Pedro Sánchez.

Els hospitals seran: el Trueta, el Clínic, la Vall d’Hebron, el Can Ruti, el Clínic de València, el Paz, el Gregorio Marañón, el Príncep d’Astúries, el Cruces i el regional de Màlaga. Seran 1.000 voluntaris vacunats amb pauta completa de Pfizer dels quals la meitat rebran la vacuna d’Hipra i l’altra meitat, la de Pfizer. El seu objectiu és estudiar si la vacuna catalana és una bona opció com a dosi de reforç.

Segons Sánchez, aquesta és una «notícia extraordinària» per a la ciència, ha dit, que «demostra que Espanya es pot situar a l’avantguarda de la resposta davant la Covid».

Notícies relacionades

«És un motiu més per sentir orgull de país, defensar el paper de la ciència, apostar per la col·laboració publicoprivada» com es fa, a dit, en el PERTE que ha presentat aquest dilluns.

Sánchez ha fet aquestes manifestacions durant la presentació dels Projectes Estratègics per a la Recuperació i Transformació Econòmica (PERTE) en medicina d’avantguarda, en un acte en què també hi han participat les ministres d’Hisenda, Indústria, Sanitat i Ciència. Sánchez ha estat acompanyat per la ministra d’Hisenda i Funció Pública, María Jesús Montero; la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto; la ministra de Sanitat, Carolina Darias, i la ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant.