A petició del Consell d’Estat

La reforma educativa posa fi als exàmens de juny i setembre

La reforma educativa posa fi als exàmens de juny i setembre
1
Es llegeix en minuts

A partir d’ara, amb la reforma educativa inclosa en la nova llei (LOMLOE, coneguda pel cognom de l’anterior ministra, Isabel Celaá), els aprovats i els suspensos deixaran de tenir un pes vital a l’expedient dels estudiants. El que determinarà si un alumne passa de curs ja no serà el nombre de suspensos sinó la decisió que prenguin el conjunt de professors, que valoraran si l’estudiant ha adquirit les competències necessàries per passar de nivell. Aquesta avaluació contínua implicarà, entre altres coses, la desaparició de les proves extraordinàries de recuperació que es feien al setembre o al juny.

Notícies relacionades

A petició de diverses autonomies, el ministeri va decidir aplicar una moratòria d’un any perquè les comunitats decidissin si apostaven per aquests exàmens o no. Segons publica avui ‘El Mundo’, i ha pogut confirmar EL PERIÓDICO, el Consell d’Estat, l’òrgan consultiu més important del Govern central, va recomanar al Ministeri d’Educació eliminar la moratòria perquè a tots els territoris es procedís de la mateixa manera. Els tècnics de l’equip que lidera la ministra Pilar Alegría van considerar que l’observació del Consell d’Estat era d’obligat compliment, així que la moratòria d’un any desapareixerà del decret d’avaluació, que es començarà a aplicar en aquest curs acadèmic.

En tot cas, passar de curs amb assignatures suspeses no implicarà un xec en blanc. L’alumne haurà de continuar estudiant aquestes matèries, sempre amb recolzament dels professors.