Pasteres aèries:

El testimoni d’un veí, clau per a la detenció dels escapats de l’aeroport de Mallorca

  • L’home va explicar que hi havia quatre persones «amb una actitud sospitosa» a prop de la seva finca

El testimoni d’un veí, clau per a la detenció dels escapats de l’aeroport de Mallorca

Guillem Bosch

2
Es llegeix en minuts

La trucada d’un veí de la localitat mallorquina de Marratxí va ser clau per localitzar-ne alguns dels escapats de l’avió de Son Sant Joan. L’avís va permetre que la policia detingués cinc sospitosos que deambulaven per la zona a primeres hores d’aquest dissabte. L’operatiu de recerca s’ha centrat en aquest municipi i, poques hores després, els agents han aconseguit localitzar i arrestar diverses persones més. En total, ja hi ha dotze detinguts, entre els quals el passatger que va fingir el coma diabètic a l’avió, i es busca onze migrants més.

Dues patrulles de la Policia Local de Marratxí han detingut aquest divendres 5 dels 23 marroquins que s’havien escapat del vol que havia aterrat d’emergència a l’aeroport de Palma. Els agents es van personar a les 23.20 hores de la nit al carrer sa Comuna de sa Cabaneta al rebre un avís que alertava de la presència de quatre persones en «actitud sospitosa» i que podien formar part del grup d’escapats de l’avió d’Air Arabia Maroc.

Tres d’identificats

La policia local en va identificar tres mitjançant el passaport, mentre que l’altre no portava cap documentació. Els detinguts van reconèixer als agents que s’havien escapat de l’avió de Son Sant Joan. Diverses dotacions de la Guàrdia Civil es van desplaçar fins al lloc dels fets i es van fer càrrec dels detinguts per la policia local.

La cinquena detenció ha tingut lloc aquest dissabte a les 9.30 hores a es Figueral quan una patrulla de la policia local ha identificat una altra persona. Els agents continuen les tasques d’investigació per mirar d’identificar si hi ha més escapats al municipi.

Eficàcia dels agents

En una nota de l’ajuntament, Alberto Rodríguez, cap de la Policia Local de Marratxí, ha destacat l’eficàcia dels agents i ha assenyalat que els detinguts s’enfronten a càrrecs d’infracció de la llei d’estrangeria i immigració il·legal. A més, també ha destacat la coordinació entre els diferents cossos de seguretat.

Notícies relacionades

El vol d’Air Arabia Maroc va aterrar a Palma a les 19 hores per una emergència mèdica. Un passatger patia, suposadament, un coma diabètic i va ser traslladat amb ambulància a l’Hospital de Son Llàtzer. En el moment de l’evacuació, 23 passatgers de l’avió van aprofitar per sortir corrents per la pista. Van tancar tot l’aeroport fins a les dotze de la nit i es van desviar nombrosos vols a aeroports alternatius. El presumpte malalt va ser donat d’alta a l’hospital.

Se sospita que tot forma part d’un pla organitzat per entrar de forma il·legal a Espanya, tot i que la Policia Nacional no descarta encara la possibilitat que la fuga fos improvisada. Aina Calvo, delegada del Govern a les Balears ha explicat aquest dissabte que no tenen dades que permetin afirmar que es tracta d’un «acte orquestrat, planificat o dissenyat anteriorment», tot i que ha insistit que aquesta hipòtesi no està descartada.

Temes:

Aeroports