Baixa incidència

Espanya està en situació òptima per «acorralar» la Covid, segons Darias

  • La ministra destaca també la situació «tremendament òptima» per arribar a la immunitat de grup, a diferència de l’entorn europeu

Espanya està en situació òptima per «acorralar» la Covid, segons Darias
1
Es llegeix en minuts
Patricia Martín
Patricia Martín

Periodista

Ubicada/t a Madrid

ver +

Malgrat que l’OMS ha advertit que Europa està un «punt crític de rebrot» de la pandèmia per Covid, a Espanya, gràcies que el 88% de la població diana ha rebut la pauta completa de la vacuna, la situació continua sota control amb una incidència que s’ha estabilitzat en menys de 50 casos per 100.000 habitants a 14 dies.

Davant d’aquestes dades, la ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha remarcat aquest dijous que Espanya està en «condicions òptimes per tenir el virus acorralat» i arribar a la immunitat de grup, que al principi els experts van situar en el 70% de la població vacunada però, com que la variant delta és més contagiosa, l’objectiu es va elevar al 90%.

La variant delta és la majoritària a Espanya, mentre que la variant plus és la responsable del 6% dels contagis, segons va detallar Darias després d’una nova reunió del Consell Interterritorial de Salut, on per primera vegada en molts mesos la Covid no ha figurat en l’ordre del dia formal de la trobada. Els temes que s’han tractat amb els consellers han sigut el finançament dels tractaments de plasmafèresi, la formació continuada dels professionals del Sistema Nacional de Salut i el repartiment de 220 milions de fons europeus per a Salut Digital.

La mascareta

Espanya ha arribat al 90% de població vacunada si es té en compte els majors de 12 anys amb una dosi, amb la qual cosa es preveu que ben aviat s’arribi a la meta per a la pauta completa. Tot i així, el discurs de la ministra ha continuat apostant per la prudència. Tot i que Espanya està en un «nivell tremendament òptim» per arribar a la immunitat de grup, no es pot baixar la guàrdia, ha avisat la ministra, ni relaxar les restriccions que encara es mantenen, com l’ús de la mascareta en interiors.

Notícies relacionades

La mascareta es mantindrà, segons ha reiterat, mentre circulin els virus respiratoris estacionals, és a dir, com a mínim a l’hivern pel temor que els casos de grip i de Covid saturin de nou els hospitals.

Així mateix, Darias ha fet una «crida» als no vacunats perquè s’immunitzin, ja que l’alta incidència en altres països demostra que «el virus està afectant els que no estan vacunats».