Condemna unànime a la violació de la menor d’edat a Igualada

  • Masquefa, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui o Piera són alguns dels punts on també s’han convocat protestes

1
Es llegeix en minuts

Centenars de persones han sortit al carrer a Igualada per rebutjar la violació d’una noia de 16 anys l’1 de novembre de matinada al municipi. La concentració de la plaça de l’Ajuntament d’Igualada i les de la resta de municipis han sigut convocades per moviments feministes.

La capital de l’Anoia ha acollit dues concentracions a les 8 del vespret: una a les Comes, convocada pel CF Igualada, i l’altra a la plaça de l’Ajuntament. A la plaça on hi ha el consistori, cap a les 20.15 hores, ha tingut lloc la lectura d’un manifest de condemna, llegit per l’escriptora Maribel Nogué.

Els membres del consistori no s’han pronunciat públicament en aquest acte i han deixat el protagonisme a les entitats convocants. No obstant, moments abans han fet públic un comunicat conjunt de tots els grups en què rebutjaven l’agressió a la menor i la violència masclista. Per part dels polítics, hi ha una extrema prudència a l’hora de fer pronunciaments sobre els fets, esperant que arribi la detenció dels presumptes autors dels fets. En aquest sentit, fonts pròximes al cas indiquen que els Mossos d’Esquadra estan tancant el cercle per detenir els agressors.

Més concentracions

Notícies relacionades

A Igualada, aquest dimarts ja es va celebrar una primera concentració de rebuig, organitzada pel col·lectiu La Traca, a què es van afegir els grups polítics de la ciutat. Aquest dimecres també hi ha hagut una concentració a Masquefa, la població on està escolaritzada la noia agredida, que té 16 anys. A més, hi ha convocatòries de concentracions de rebuig a bona part de la comarca: abans, a Masquefa se n’ha celebrat una a les 19.30 hores i a Piera i Vilanova del Camí, sengles a les 19 hores. També a les 20 hores a Santa Margarida de Montbui, s’ha fet una altra concentració.

L’agressió

La presumpta violació va tenir lloc dilluns de matinada al polígon industrial de les Comes. La víctima és una noia de 16 anys que en aquest moment sortia de la discoteca Epic i anava cap a l’estació de tren, possiblement acompanyada. La jove va ser traslladada inicialment a l’Hospital d’Igualada i després, a Sant Joan de Déu, a Barcelona, amb greus lesions derivades de l’agressió.