Investigació en marxa

La família d’una menor violada a Igualada demana ajuda per atrapar els agressors

  • La víctima, de 16 anys, va ser abandonada en un descampat, despullada, amb greus lesions als genitals i una fractura cranial

La família d’una menor violada a Igualada demana ajuda per atrapar els agressors

FERRAN NADEU

4
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els Mossos d’Esquadra investiguen l’agressió sexual patida per una menor de 16 anys a Igualada la nit del 31 d’octubre a l’1 de novembre. La jove està ingressada a l’Hospital Sant Joan de Déu on es recupera de les greus lesions que li va infligir l’agressor, o agressors. La família, sumida en un estat d’incredulitat, ha contactat amb mitjans de comunicació com EL PERIÓDICO perquè volen que se sàpiga què ha passat salvaguardant la identitat de la víctima. Demanen la col·laboració ciutadana per trobar persones que tinguin informació que pugui ajudar els investigadors a atrapar els violadors. I volen advertir altres famílies que qui va atacar la seva filla segueix en llibertat. A continuació, el relat de la família. Que va començar amb una trucada que va tenir lloc poc abans de les nou del matí d’aquest dilluns i que la mare de la víctima té gravada al seu mòbil.

 

–¿És la mare de (...)?

 

–Sí.

 

–La truco dels Mossos d’Igualada. La seva filla és a l’hospital. Té lesions...

 

La filla havia sortit de festa de nit. Havia quedat amb unes amigues per anar a la discoteca Epic d’Igualada. Com que la família viu a Vilanova i la Geltrú, tocava portar-la amb cotxe fins a Igualada i deixar que tornés amb tren l’endemà. Els pares van dubtar sobre si deixar-la anar o no i al final van cedir. Però l’adolescent no va tornar a casa amb tren com estava previst. En comptes d’això, la mare va rebre la trucada d’una agent de la policia catalana que es negava a explicar-li per telèfon la gravetat del que havia passat. La funcionària sabia que havien de conduir fins a Igualada i els va demanar l’impossible: que no corressin.

«Agafaré el tren de les sis»

«Diumenge a la nit venien uns amics a sopar a casa. Així que la vam portar a Igualada cap a les vuit de la tarda, li vam donar diners i la vam deixar al Burger King, perquè mengés alguna cosa mentre esperava les seves amigues», explica la parella de la mare. «Cap a les dues, li vaig enviar un whatsap per saber si estava bé i va respondre que sí. Devia ser a la discoteca. A les cinc li vaig tornar a preguntar com anava i a quina hora pensaven tornar. Em va dir només que agafaria el tren a les sis. Va ser l’última cosa que en vam saber, fins a la trucada dels Mossos».

 

Poc abans de les sis de la matinada, la menor va marxar de la discoteca. Una hora després, un camioner la va trobar estirada al terra en un descampat pròxim a l’estació de tren. Estava inconscient i despullada, amb el vestit pujat fins a les espatlles. El camioner va creure que era morta. La va tapar amb una manta i va trucar a emergències. No era morta. La van trasllar amb ambulància a l’hospital d’Igualada i, des d’aquí, a l’Hospital Sant Joan de Déu. Les lesions que presentava deixaven pocs dubtes: havia rebut un cop brutal al cap i l’havien violat sense pietat. La família, que vol protegir l’anonimat de la menor, sí que vol que es conegui la gravetat de les lesions que li han causat. Segons la mare, la seva filla té «un esquinç vaginal de 5 centímetres, un esquinç anal de 15, l’esfínter destrossat i una fractura cranial».

 

Una desena d’especialistes mèdics diferents han visitat l’adolescent i han portat a terme les primeres intervencions. Li han suturat la vagina i practicat una colostomia perquè temporalment pugui defecar en una bossa mentre miren de reconstruir el mal que li han causat a l’intestí. «És una nena forta, és una nena forta», es repeteix la mare. «Crec que no li quedaran seqüeles físiques», demana en veu alta. «¿I les emocionals?», es pregunta a continuació. La menor està conscient, però assegura no recordar el que va passar al sortir de la discoteca. Els pares creuen els dits perquè això signifiqui que primer va ser colpejada i després violada. En aquest ordre. Que no notés el dolor inhumà que li va infligir l’agressor, o agressors.

 

«Segueixo atrapada en un estat d’incredulitat», insisteix la mare, quan ja han passat 36 hores des que va rebre la trucada dels Mossos. «És com si una mica així no li hagués pogut passar a la meva filla», intenta justificar-se. «És una bona estudiant. Per això la vaig deixar anar a la discoteca. Perquè és molt responsable. És una nena deu. Acaba de començar segon de batxillerat i l’any que ve volia estudiar Filologia, espero que es recuperi a temps». La menor afronta ara setmanes d’hospitalització.

 

«Que els agafin. Espero que els agafin», repeteix també la mare. Es refereix als que van atacar la seva filla. Vol que els Mossos els puguin detenir. La família creu que van uns quants. Els metges i els policies també els han insinuat que el més probable és que fossin dos, almenys.

Notícies relacionades

 

Fonts policials confirmen que treballen amb la denúncia per agressió sexual que ha presentat la família i remarquen que estan posant tots els esforços possibles a agafar els violadors. Compten amb la declaració de les amigues de la víctima i les poques coses que ha dit ella. Totes coincideixen que va sortir de la discoteca acompanyada. La investigació se centra a identificar aquest acompanyant. La família demana qui llegeixi això, que si té informació sobre qui pot ser el jove que va sortir de l’Epic amb la menor, avisi els Mossos.