Final de 36 hores de fuga

Detingut al bosc el jove que va assassinar la seva mare a Ripoll

  • El jove va clavar dues vegades un ganivet militar a la víctima, de 46 anys, i va fugir

  • Els Mossos han pogut reduir-lo aquest dilluns a la tarda: anava armat i se’ls ha resistit

Detingut al bosc el jove que va assassinar la seva mare a Ripoll

Jordi Remolins / Diari de Girona

2
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els Mossos d’Esquadra han detingut aquest dilluns a la tarda el jove de 19 anys de Ripoll que ahir diumenge va assassinar presumptament la seva mare i després va fugir. S’ha mantingut un dia i mig ocult en un bosc pròxim i ha sigut localitzat gràcies a un dispositiu policial desplegat d’urgència per evitar que ningú més sortís ferit. Tot i que s’ha resistit a la seva detenció, ha pogut ser reduït i passarà a disposició judicial en els pròxims dies. Potser llavors aclareix per què ha matat la seva mare. Si no ho fa, resultarà difícil esbrinar el mòbil d’un crim que ha mantingut 36 hores en suspens Ripoll.

La mare, de 46 anys, va arribar de la feina diumenge al matí i va trobar el seu fill i un amic dormint a casa. L’amic, a l’habitació del seu fill, i aquest segon, en una altra habitació del domicili. Els investigadors creuen que mare i fill van discutir per algun motiu que desconeixen. Sobre el que va passar a partir de la discussió, hi ha menys dubtes. El jove tenia en aquesta mateixa habitació ganivets militars i amb un va atacar la mare. Els investigadors dels Mossos van trobar un rastre de sang que començava a la mateixa habitació. La reguera de gotes seguia fins a la porta de l’entrada. Va ser el recorregut que va fer la dona, després de patir la primera ferida, mirant de fugir del seu fill i a la recerca de la sortida. El veí que viu davant va sentir els seus crits d’auxili i a través de l’espiell de la porta va arribar a temps de presenciar com la dona intentava sortir de casa seva i com el fill l’atrapava per atacar-la per segona vegada. La víctima presenta dos talls profunds: tots dos al coll.

 

El jove, després de matar la mare, va despertar l’amic i junts van emprendre la fugida. L’amic, no obstant, va recapacitar finalment i es va entregar als Mossos, que li van prendre declaració. Entre el relat de l’amic i el testimoni del veí, la policia tenia pocs dubtes sobre la culpabilitat del jove fugit, que a més tenia antecedents per violència domèstica. No era la primera vegada que colpejava la mare. Ho havia fet abans, quan encara no havia complert els 18 anys, i això el va deslliurar d’una pena més dura. La seva mare, divorciada, tampoc va voler treure’l de casa i tots dos continuaven vivint junts. Els investigadors, que van trobar altres ganivets al domicili i banderes amb simbologia nazi, també sabien que anava armat. Un detall que feia encara més urgent trobar el seu parador.

 

Notícies relacionades

Els Mossos van activar un dispositiu ahir a primera hora del matí que va intentar posar límit a la zona de bosc per la qual podria haver fugit. Agents de seguretat ciutadana, antiavalots ARRO, un helicòpter des de l’aire i l’ajuda d’alguns voluntaris formaven el contingent. La inquietud dels responsables de l’operatiu era que no el poguessin trobar abans que ataqués de nou, perquè sabien que més d’hora que tard sortiria del seu amagatall per buscar diners, menjar o alguna forma de transport. Afortunadament, va ser localitzat en una zona forestal que pertany al municipi de les Llosses.

 

Seguiment dels serveis socials