Sisme sense conseqüències

Un terratrèmol de 4,9 graus sacseja l’illa de La Palma

L’epicentre de la tremolor s’ha situat a 38 quilòmetres de profunditat a la zona de Vila de Mazo

Un terratrèmol de 4,9 graus sacseja l’illa de La Palma
1
Es llegeix en minuts

L’Institut Geogràfic Nacional (IGN) ha localitzat avui a la tarda un terratrèmol de magnitud 4,9 a la zona pròxima a Vila de Mazo (La Palma), situant l’epicentre a 38 quilòmetres de profunditat. La tremolor ha sigut percebuda clarament per la població, ja que es tracta del sisme de més magnitud des que va començar l’erupció volcànica de La Palma el 19 de setembre.

Aquest terratrèmol va tenir lloc a les 16.34 hores, superant el que hi va haver a primera hora i que va arribar a una magnitud 4,3. Des d’aquest instant l’IGN n’ha localitzat 30, una desena dels quals han superat la magnitud 3. De moment no li ha sigut assignada la intensitat en l’escala de Richter, a falta de comparar els punts on s’ha notat i amb quina força

Notícies relacionades

El comitè científic del Pla d’Emergències Volcàniques de les Canàries (Pevolca) ve advertint des de fa uns quants dies de la possibilitat que hi hagi terratrèmols d’intensitat VI, considerats «lleument nocius». En aquests casos poden caure petits objectes, els mobles es poden desplaçar i, de vegades, es poden trencar plats i gots, així com haver-hi danys de diversa consideració en edificacions.

De moment no hi ha hagut cap tremolor d’intensitat VI a La Palma. El més gran ha sigut de V.